Guinness Rekordbog anno 2018 udkommer i morgen, og Bagsiden har fået lov at smuglæse lidt i dette års katalog over alt det underligste, verden har at byde på.

Så er det den tid på året, hvor man kan blive opdateret på alt, hvad der i årets løb er sket inden for felterne "først", "størst", "længst", "dyrest", "hurtigst" og snart sagt alle andre adjektiver, man kan komme på. Årets udgave af Guinness Rekordbog - eller rettere "Guinness World Records 2018", som værket hedder på dansk - rammer den spæde julehandel i morgen, og det er med et sandt festfyrværkeri af det overraskende - som Mr. Cherrys 23 fjerbolde grebet på 60 sekunder med to spisepinde - blandet med klassiske rekordholdere som goliatbillen og 272 cm høje Robert Wadlow.

Årets udgave er på 256 sider og har superhelte som tema, men mellem de mange kappeklædte temarekorder finder man også adskillige, der bare får en til at undres over og glædes ved, at verden TRODS alt ikke er et værre sted, end at vi mennesker fortsat drives til at prøve dens grænser af til det yderste. Hvilket tre udaf dette lille udvalg af årets rekorder tydeligt viser. Den sidste er taget med for at vise, at naturen heller ikke står tilbage, når det handler om at overraske.

  • Af: