Et omfattende program kulminerer på "lyserød lørdag"

Langeland: Krædtens Bekæmpelse på Langeland glæder sig i denne tid, for der er en vældig opbakning fra butikker, spisesteder, og andre virksomheder på Langeland i forbindelse med "lyserød lørdag", hvor man overalt i Danmark markerer kampen mod brystkræft.

- Præmier til vores store langelandske lyserøde lotteri, tikker stille og roligt ind fra dag til dag. Ting til ganen, massage, smykker, frugt og juice, is og meget mere. Også øens mange kunstnere donerer malerier og anden flot brugskunst til præmier i vores cafe og lotteri, fortæller Susanne Bohn Søndergaard, som er formand for Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling på Langeland. Pengedonationer tikker også ind. Flere virksomheder donerer beløb af 2000 kr. Nyligt er formanden kontaktet af Nybolig ved Morten Albertsen, som vil donere 500 kr. for hver bolig, der sættes til salg i hele oktober måned. Dagli´Brugsen Tullebølle, Spodsbjerg, Hov og Snøde går sammen om at lave særlige lyserøde priser, der går til kampagnen "støt brysterne". Som noget nyt i år vil man i lokalforeningen lave et lille galleri bestående af kvinder som har haft brystkræft. Kvinderne vil gerne fortælle den gode historie om kræft, og om at det betaler sig at have denne fokus på brystkræft, som "lyserød lørdag" lægger op til, nævner Susanne Bohn Søndergaard. Det lille galleri vil være at finde på cafeen i Østergade. Til slut har Langelands Efterskole også meldt sig ind i kampen. Efterskolen kommer med sit band og spiller i den lyserøde gågade lørdag.

På den musikalske scene er fredag "Den syngende Sagfører", Søren Ramsing, og Trio Cinnebar Skier, nemlig Henni Staarup, Greg Harrison og Leif Kjøl. Lørdag spiller Benny The Bopper, Ib Curley og Peter Pahnzen.

"Lyserød lørdag" tyvstarter allerede onsdag 4. oktober om aftenen i Ørstedspavillonen, hvor sexolog Joan Ørting byder op til dans med det måske lidt vovede og provokerende foredrag: "Elsk dig selv og vores bryster". Både hun og en række sponsorer giver penge til kampen mod brystkræft. /EXP