Radikale Venstre, SF og Alternativet indgår teknisk valgforbund på Langeland.

Langeland: Tre af de partier, der stiller op til kommunalvalget i Langeland Kommune, har indgået valgforbund.

I en fælles pressemeddelelse oplyser Radikale Venstre, SF og Alternativet på Langeland, at der er tale om et teknisk valgforbund, og at de ikke forpligtiger hinanden til at føre fælles politik efter valget.

Fordelen er, oplyser de, at partierne kan flytte overskydende stemmer over til et af de to andre partier, hvis et parti eksempelvis får stemmer til to kandidater, men ikke nok til tre.

- Vi tror, at vores vælgere til Være godt tilfredse med, at vi på den måde støtter hinanden, udtaler tre spidskandidater, Agnete Fog, Radikale Venstre, Tonni Hansen, SF og Ida Friis, Alternativet.

De tre spidskandidater oplyser, at dog har flere fælles mærkesager såsom en gennemgående grøn politik med vægt på natur miljø, grøn jobskabelse, bæredygtig turisme og sund økonomi.

De er ligeledes enige om, at det er nødvendigt at skabe en ny politisk struktur, hvor der er langt mere inddragelse af borgere og medarbejdere end i dag.

Desuden peger de på deres egen spidskandidat som borgmester.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.