Odense-baserede Kim Larsen har haft et af sine bedste år, rent indtjeningsmæssigt, nogensinde. 11 millioner kroner i overskud før skat viser 2016/17-regnskabet for moderselskabet - og en egenkapital på godt 67 millioner kroner. Desuden har et andet

Han fylder 72 år om små tre uger, og selv om han er ikke så godt gående som i sine unge dage, er der fuld fart på forretningen Kim Larsen. Manden, der siden 1970'erne har skrevet masser af sange, som vi alle kan synge med på. Årets koncerter har cementeret, at han er mere populær end nogensinde. Mange taler stadig om sommerens koncert på Tinderbox-festivalen i Odense, som Fyens Stiftstidendes musikredaktør Simon Staun bedømte til fem stjerner.

At det går godt kan også aflæses i det seneste regnskab for hans moderselskab, Kim Larsen ApS, der har adresse i Hellerup. I sidste uge blev regnskabet for 2016/17, der sluttede den 30. april, godkendt. Ledelsen betegner årets resultat på 11,7 millioner kroner i overskud før skat som "tilfredsstillende." Efter skat lander overskuddet på 9,2 millioner kroner, heraf er 2,1 millioner kroner udloddet i ekstraordinært udbytte. Og det kan kun være til Kim Larsen, som ejer selskabet 100 procent.

Kim Larsen ApS

Adresse: Frederikkevej 72900 Hellerup

CVR-nr. 66598012

Regnskabsår                                    2016/17          2015/16   

Bruttofortjeneste                              13,3 mio. kr.    7,8 mio. kr.

Resultat før skat                               11,7 mio. kr.    3,5 mio. kr.

Resultat efter skat                              9,2 mio. kr.    2,3 mio. kr.

Egenkapital                                      67,1 mio. kr.   62,1 mio. kr.

Selskabet ejes 100 procent af Kim Larsen.

Det er det klar største overskud i de seneste fem år, hvor plusserne hvert år har ligget på 3,5-8,5 millioner kroner før skat.

Egenkapital på 73,5 millioner

Den revisoruddannede musiker Peter Ingemann har i årtier styret Kim Larsens selskaber, og det gør han stadig. Der står ikke mere end højst nødvendigt i regnskabet, hvor bruttofortjenesten opgøres til 13,3 millioner kroner og personaleomkostningerne til 4,6 millioner kroner.

Det er ikke specificeret ud, hvor mange personer der skal dele de 4,6 millioner kroner i personaleomkostninger. Men der er formentlig tale om bandet Kjukkens fire medlemmer: Jørn "Ørn" Jeppesen, der også er manager for Kim Larsen, Karsten Skovgaard, Jesper Haugaard og Jens Langhorn. Desuden kan Kim Larsens egen løn også været inkluderet i beløbet, ligesom der også kan være honorar til Peter Ingemann, der står opført som direktør i selskabet.

Selskabet har tilsyneladende haft en heldig og dygtig hånd med håndteringen af værdipapirer, for der er sket en opskrivning af værdien på 2,7 millioner kroner. Egenkapitalen i moderselskabet er herefter på 67,1 millioner kroner. Hertil kommer 6,4 millioner kroner i egenkapital i selskabet K. Larsen ApS. Her har der været et overskud på knap 246.000 kroner før skat - og 203.000 kroner efter skat. Dette selskab investerer i værdipapirer, og egenkapitalen udgøres udelukkende af værdipapirer.

Det betyder, at Kim Larsen gennem de to selskaber er god for en egenkapital på 73,5 millioner kroner.

  • kolofon billede

    Af:

    Redaktionschef for områderne aktualitet, samfund og erhverv i Fyens Stiftstidende. Skriver ledere og andre artikler.

Mere om emnet

Se alle
4
God for 74 millioner: Kim Larsens konto er på himmelflugt

God for 74 millioner: Kim Larsens konto er på himmelflugt

Kim Larsen har masser af succes - vinter-turnéen er udsolgt

Kim Larsen har masser af succes - vinter-turnéen er udsolgt

4
Voldsom rift om Kim Larsen i Odeon

Voldsom rift om Kim Larsen i Odeon