Nørre Aaby lokaludvalg med i protestbrev til samtlige byrådsmedlemmer, inden det i aften afgøres, om virksomheden Lip må udvide med 32 meter højt produktionstårn.

Nørre Aaby: Samtlige byrådspolitikere modtog søndag aften et brev fra Niels Thagaards advokat i et sidste forsøg på at få stoppet Lip's 32 meter høje produktionstårn, som er til endelig vedtagelse på mandagens byrådsmøde. Den lokale erhvervsmand Niels Thagaard, der selv går med planer om at opføre 19 nye boliger på sin grund ikke langt fra Lip, bakkes op af Nørre Aaby Lokaludvalg.

- Vi vil som lokaludvalg sikre en god sagsbehandling fra kommunens side og sikre en fornuftig balance mellem erhvervsinteresser, lokalplaners overskridelse, borgernes økonomi og så er det vigtigt, at alle væsentlige aspekter ved en så stor beslutning fra kommunens side er gennemarbejdet, siger lokaludvalgsformand John Jørgensen.

Niels Thagaards påstand er, at kommunens forvaltning har ladt huslejerne omkring Industrivej, Nøddelunden, Rolighedsvej og dele af Margaardvej i stikken, og tårnet vil koste dem 19 millioner kroner i tabt ejendomsværdi.

Sådan lyder i hvert fald vurderingen fra ejendomsmægler Arne Blomstrøm, som Niels Thagaard har bedt se på sagen.

"Tager vi udgangspunkt i, at der i en afstand på 500 m fra den påtænkte bygning med en højde 32 meter, ligger cirka 160 boliger med gennemsnitlig kontantpris på 1,2 millioner kroner er det samlet set 192 millioner kroner. Faldet for disse ejendomme  vil i gennemsnit mindst være 10 procent, så der fremkommer der et værditab på 19 millioner kroner. Såfremt den påtænkte lokalplan godkendes som den nu foreligger, har alle boligejere i nærområdet pligt til at oplyse køber, hvad denne plan indebærer, og vi som ejendomsmæglere har ligeledes en skærpet oplysningspligt overfor køberne.  Denne oplysningspligt i sig selv vil være  en negativ indgangsvinkel til at opnå høj pris for boligerne. Der er pt. et stort udbud af boliger, en køber vil måske blot vælge en anden bolig, hvor der ikke er nogen ubekendte faktorer."

Sådan lyder vurderingen fra Arne Blomstrøm, indehaver af Home Ejby-Aarup. 

Glemmer at beskytte boligejerne

Niels Thagaards advokat mener i sit brev til byrådspolitikerne, at kommunens forvaltning i dens sagsbehandling har svigtet borgerne ved ikke at bede Lip om at komme med forslag til en alternativ udvidelse af sin produktion i horisitonstalt plan i stedet for kun at operere i højden. Niels Thagaard og hans advokat vurderer med andre ord, at borgerne betaler prisen for Lip's ønske om øget profit. Dermed opfylder kommunen, ifølge dem, ikke sit beskyttelselseshensyn.

Eller som det hedder i brevet: 

"Der skal endnu engang tages til genmæle over for kommunens håndtering, idet kommunens forvaltning ikke opfylder de forvaltningsretlige beskyttelseshensyn. Et hensyn som netop er en af de væsentligste årsager til, at kommunen får tildelt sine beslutningskompetencer fra os borgere i sådanne sager."

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.

Mere om emnet

Se alle
1
32 meter højt: Afgørelse om Lip-tårn udsat

32 meter højt: Afgørelse om Lip-tårn udsat