Foreningen Glamsbjerg og Assens Ungeråd præsenterer ideer til, hvordan udformningen af Campus Glamsbjerg kan blive på et inspirationsmøde 5. oktober.

Glamsbjerg: Visionerne for Campus Glamsbjerg tager efterhånden mere og mere form.

Derfor inviterer Foreningen Glamsbjerg og Assens Ungeråd til inspirationsmøde om, hvordan Campus Glamsbjerg kan udvikle sig i de kommende år, så ideerne og visionerne kan blive til realiteter.

- Nu er vi klar til at give en status på, hvad der vil være en god vej frem, og vi skal have borgere, erhvervsliv, byrådet og naturligvis uddannelsesinstitutionerne med. Vi skal se, hvad der tegner sig, siger Martin Mulvad, der er del af aktivitetsgruppen i Foreningen Glamsbjerg.

Formand for Foreningen Glamsbjerg Bent Schmidt siger om mødet:

- Vi vil fremlægge alle de gode ideer, skolerne er kommet med

Arbejdet med Campus Glamsbjerg har været i gang i et års tid og er en følge af den planstrategi, som byrådet vedtog sidste år.

- Vi har været rundt til alle uddannelsesinstitutioner i byen og talt med dem om to ting. Hvordan de kan forestille sig, at det skal tage sig ud i fysisk form - det kan være med skilte, opholdssteder, forbindelsesstier osv. - og hvad de kan se af fælles aktiviteter. Det kan være, at gymnasiet har et arrangement, som så bliver budt ud til andre, der kan deltage, siger Bent Schmidt, formand for Foreningen Glamsbjerg, og fortæller, at gruppen bag også har været på i Sønderborg og Aabenraa Kommuner, hvor man har lavet lignende tiltag.

Og netop Aabenraa Kommune er med på inspirationsmødet og vil fortælle om, hvordan man i det sønderjyske har arbejdet med at skabe Campus Aabenraa.

Unges hus i centrum

På hverdage kommer der 2800 elever til Glamsbjerg for at blive klogere. Det kan mærkes i en by, hvor der er 3200 indbyggere. Derfor er det planen, at blandt andet ungdomskulturhuset skal være omdrejningspunkt for et øget samarbejde uddannelsesinstitutioner og elever på tværs.

- Det kan godt være, at vi (de to gymnasier og 10.-klassecentret, red.) deler kantine, men vi har ikke haft så meget omgang med hinanden. Men med ungdomskulturhuset har vi fået et sted, hvor vi kan mødes uden at være opdelt, siger Thea Asser Munk, formand for Assens Ungeråd, og fortæller, at også elever fra Fugleviglund Produktionshøjskole er begyndt at komme i det fælles hus.

- Det betyder, at man pludseligt kender flere, og det giver mere sammenhængskraft, mener hun.

Inspirationsmødet skal bruges til at sætte skub på etableringen af Campus Glamsbjerg.

- Vi håber, at nogle nøglepersoner nu vil gribe ideerne, for det skal være hele Assens Kommunes projekt. Ikke bare Glamsbjerg. Vi gør det for, at hele Assens Kommunes uddannelsesniveau kan løfte sig, og man vil også kunne brande sig på Campus Glamsbjerg.

- Hvis vi får skabt et rigtig stærkt studiemiljø her, så er det noget, alle kan være stolte af, siger Bent Schmidt.

Inspirationsmødet finder sted torsdag 5. oktober i 10.-klassecentret, Langbygårdsvej i Glamsbjerg, fra klokken 17 til 20.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.