Boganmeldelse

Den danske avantgarde-kunstner Martin Hall har skrevet første bind af en selvbiografiserie, som er både indsigtsfuld og morsom, men også uvedkommende visse steder.

Martin Hall slog som teenager igennem som punkmusiker, han er også forfatter og har været på tv. Hans oplevelser i de formative år skildres i små erindringskapitler bogen igennem. Ingen tvivl om, Martin Hall har levet et måske anderledes, men også spændende liv. Men det bliver lidt for navlepillende og privat, når han f.eks. skriver om forholdet til sin mor. Derimod er det mere spændende at høre om en person som den falske marquis Marcel de Sade, som rumsterede i en herskabslejlighed på Frederiksberg i en anden tid og gjorde et stort indtryk på forfatteren. 

Sproget er godt, flydende, men også af og til i passager for storladent til at kunne bære sin egen vægt sort på hvidt. Bogens udfordring er, at den er et opkog af alt muligt, som er formateret sammen i bogform - og det er af og til for indforstået. Hvorfor ikke være mere selektiv og vælge tre-fire hovedtræk ud - det havde gjort bogen stærkere og mere strømlinet. Men der er forhåbentlig tid til at rette den del ind i de kommende bind.

Selvbiografi

Martin Hall: "Martin Hall: 1971-1985"

245 sider, Tiderne Skifter

 

 

 

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.