Debat: Plads og engagement i folkeskolen
Af: Paw Nielsen, Rebecca Scheuerlein og Kasper Philbert, byrådskandidater for Enhedslisten.

I disse år vælger mange forældre, at sende deres børn til de frie og private skoler. Det synes vi i Enhedslisten er ærgerligt. Men samtidig forstår vi godt, at mange forældre vælger test-, prøve- og karaktertyranniet fra.

Mange frie skoler har mange spændende pædagogiske grundlag, som er med til at udvikle det alsidige menneske.

Hvordan kan det være, det kun er hos de frie skoler, eleverne skal have alternativer? Hos Enhedslisten tror vi, det handler om tillid og anerkendelse. Tilliden til den enkeltes personlige søgning efter at dygtiggøre sig. Og ikke mindst tilliden til de faglige kompetencer, vi har ansat på vores skoler.

Derfor foreslår vi at sætte vores skoler fri; simpelthen at lade dem styre deres egen hverdag. Vi tror, man når længst med anerkendelse. Dels af den enkelte elevs potentialer og virkelyst. Og samtidig også anerkendelsen af de faglige kompetencer, eleverne møder i deres hverdag.

Vores kommune skal turde gå forrest, når det gælder nye og alternative tilgange til læringsprocessen. Enhedslisten er ikke bleg for at indrømme, at udvikling koster penge: Derfor skal der med vores øjne tilføres flere ressourcer til skoleområdet i Middelfart kommune.

Forkortet af redaktionen.