Boganmeldelse

Jan Poulsen har begået et nyt hovedværk i dansk musiklitteratur.

Hans nye bog om spjættemennesket, musikeren Iggy Pop fås ikke bedre på dansk jord.

Journalisten og forfatteren Jan Poulsen er grundlæggende grundig i sin tilgang til Iggy Pop, ligesom han har været det i sine tidligere, uundværlige bøger om bl.a. David Bowie og ikke mindst Sort Sol.

Jan Poulsen har gravet i arkiverne og tilført historien om Iggy Pop en helt ny ingrediens, som alene løfter bogen: Iggy har danske rødder - i Aarhus, afslører forfatteren. På Åboulevarden blev Iggy Pops morfar født i 1878. Siden drog hanover Atlanten.

Bogen følger James "Jim" Newell Osterbergs karriere slavisk og faktuelt fra barylertiden i garagerockbandet The Stooges, hvis udgivelser i dag er uomgængelige klassikere, ligesom Iggys senere geniale mesterproduktioner "The Idiot" og "Lust For Life", og til den mere afmålte Iggy Pop i dag på 70-plus.

Bogen oser af overskud og alle mulige detaljer, kun en seriøs skribent, der lever og ånder for sit værk, kan levere. Foruden det faktum, at Jan Poulsen er velskrivende og videbegærlig. Og uden tvivl fan af Iggy Pop, selv om han også kan være kritisk i sin tilgang til ham.

En fuld bingoplade får bogen ikke helt, men vi er millimeter fra. Bogen indeholder bl.a. en oversigt over Iggy Pops danske koncerter, men en hel koncertliste med alle koncerter havde eksempelvis givet bingo.

Musiklitteratur

Jan Poulsen: "Iggy Pop - En overlever"

423 sider, Gyldendal

 

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.