Debat: Længe leve foreningerne i de små lokalsamfund
Af: Kent Mosgård, byrådskandidat for Venstre, Adlerhusvej 5500, Middelfart

Stort tillykke til Fjelsted Speedway Klub, for deres nyligt vundne danske mesterskab. Fedt at se, at et samfund omkring en lille by som Fjelsted kan markere sig så flot.

Jeg synes at kunne se en tendens i lokalområdet, som I skal være megastolte af. Her tænker jeg på, at samme lokalsamfund har fostret Fyns næststørste gymnastikforening målt på antal medlemmer, nemlig GFH, og sidst men ikke mindst er Fjelsted/Harndrup Skytteforening vendt hjem fra danmarksmesterskaberne, med et utal af medaljer.

Så flot. Når det så er sagt, så er resultaterne på imponerende vis opnået uden den store økonomiske opbakning fra Middelfart Kommune. Middelfart Kommune ligger femte-nederst på landsplan i tildeling af tilskud til foreningerne, noget vi fra Venstre helt sikkert ønsker at ændre på i den kommende byrådsperiode.

Sagt i spøg så tænk på alle de danske mesterskaber, vi kunne vinde i kommunen, hvis vi anerkendte foreningernes store arbejde og i stedet placerede os femte-øverst i tildeling af tilskud.

Som det ses i andre byer, når idrætsudøvere præsterer det ypperligste, de kan opnå nationalt; nemlig at blive danmarksmestre, så burde kommunen da anerkende præstationen og invitere på pandekager, eller lignende.

Lad det være en opfordring til den nye borgmester.