Nordfyns Kommune og Syddansk Erhvervsskole har underskrevet en aftale om, at skolen skal drive 10. klasse, der flytter til Nordfyns Gymnasium.

Søndersø: Fra 1. august 2018 overtager Syddansk Erhvervsskole driften af 10. klasse for de nordfynske elever.

Samtidig med driftsaftalen flyttes 10. klasse fra Søndersøskolen, hvor centeret ligger i dag, til Nordfyns Gymnasium, der i forvejen ud over gymnasiet lægger adresse til VUC.

- På den måde får vi hele spektret af ungdomsuddannelser samlet, og 10. klasse-eleverne kommer til at færdes i et ungdomsmiljø, siger direktør for Børn og Unge i Nordfyns Kommune Ejner Jensen, der mener, at kommunen med aftalen med Syddansk Erhvervsskole fremtidssikrer tilbuddet til de nordfynske unge.

Hvem, der skal undervise i den nye 10. klasse, ligger endnu ikke fast.

- Der skal stadig undervises i folkeskolefag, og vi skal have de bedste lærere. De lærere, der ønsker at følge med fra 10. klassecenteret, vil blive virksomhedsoverdraget, forklarer Ejner Jensen.

Selv om det i fremtiden bliver en erhvervsskole, der skal stå for 10. klasse, betyder det ikke, at de unge ikke stadig kan fortsætte til det almene gymnasie eller Tietgenskolen, og samlet set skulle den nye aftale gerne betyde, at Nordfyns Kommune kommer tættere på målet om, at 90 procent af en årgang gennemfører en ungdomsuddannelse.

Fyens.dk følger op på de nye planer for 10. klasse.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.