DM i traktortræk 2017 endte med pokaler til de to Særslev-trækkere Bent Skov og Bjarne Christensen.

Særslev: De frivillige i Særslev er allerede i fuld gang med forberedelserne til byens store traktortrækstævne næste år, og Særslev kan åbenbart et eller andet helt specielt med de der motoriserede landbrugsredskaber.

Årets DM blev for nyligt afgjort i den nordjyske by Klokkerholm mellem Dronninglund og Brønderslev, og to af de nordfynske traktortrækkere nåede med helt frem i Vendsyssel.

Både Bent Skov Rasmussen i farmklasse 1 i hans Volvo BM 650 og Bjarne Christensen i Standardklasse 4 tog en DM-titel med sig hjem til Særslev med hans John Deere 4240 S, da de begge vandt overlegent. Bjarne Christensen måtte i den hårde konkurrence dog ud i 3. runde pulloff, inden sejren var i hus i den hårde klasse. Men så lykkedes det også med et ni meter længere træk end den nærmeste konkurrent Jesper Kjær.

Traktorene er bygget om og lettet for alt overflødig vægt, så selv om ejerne har investeret mange penge i sporten, så kan man ikke bruge maskinerne ude i efterårets markarbejde. 

- Det er dejligt for os i Særslev, at have to Danmarksmestre. Det kræver meget at være med så langt fremme i sporten - ikke mindst materiellet er en stor post at holde kørende. Men det giver noget til vores eget trækkerarrangement, at vi selv har to mestre - og så giver det jo noget gnist hos dem selv for at forsvare titlen, siger Claus Harboe, der er med til at arrangere det store nordfynske stævne, der afvikles sammen med Særslevs sommerfest i uge 29.

 

  

  • Af: