Nørreby Brugs har været centrum for et drama uden lige hele søndagen, og kunderne er strømmet til for at være med i konkurrencen om en brugt Ford Ka.

Nørreby: - Vi er gående i dag, for vi regner da med at skulle køre hjem, lyder det fra et par kunder, da de træder ind i Nørreby Brugs søndag formiddag.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, i de seks år jeg har været her. Allerede i formiddags havde vi haft flere kunder end vi normalt har på en normal dag, fortæller uddeler Bo Ingildsen.

Det hele handler om en brugt Ford Ka årgang 2002 med 104.000 kilometer på bagen, men den har formået at sætte landsbyen på den anden ende.

- Folk er kommet og har tjekket nøgler i en lind strøm, og vi ved jo at den rigtige nøgle er derude et eller andet sted. For vi har kun 250 nøgler med i spillet, og de er solgt allesammen, fortæller Bo Ingildsen.

Kunderne kan også lige nyde et glas boblende vin, når de nu kommer i løbet af søndagen og får tjekket deres nøgle.

De 250 nøgler til hængelåsen er solgt for 100 kroner stykket, og pengene skal gå til en opsparingskonto i brugsen, som man skal bruge til anskaffelse af nyt inventar og vedligeholdelse af bygningerne.

Det med inventaret kan måske blive til nye frysere, for søndag morgen var personalet mødt til frysere der var gået ud, og frostvarer der var i gang med at tø op.

- Så samtidig med nøglekonkurrencen har vi lavet et hurtigt udsalg af frostvarer, som vi alligevel ikke må fryse igen. Der stod nul grader på termometeret, da vi opdagede fejlen, så varerne er ikke nået at tø, men vi må ikke bare tænde fryserne igen, forklarer uddeleren.

Først ved 16-tiden søndag - efter et par hundrede forsøg - fik den rigtige nøgle låsen til at sige et lille diskret klik og gå op. Nøglen tilhørte Bodil Nielsen, der dermed kunne kalde sig ejer af den lille grå Ford Ka.

  • Af: