REA Automatdrejning har siden 1969 levet et godt men lidt usynligt liv i Otterups gamle industrikvarter. Nu vil virksomheden gerne gøre lidt opmærksom på sig selv - blandt andet for at trække arbejdskraft til.

Otterup: Der er fuld fart på drejemaskinerne hos REA Automatdrejning, der har specialiseret sig som underleverandør til industrien i både ind- og udland. Faktisk så meget fart på, at virksomheden i flere år har haft et permanent skilt stående ved indkørslen til byen, hvor de søger nye elever til industriteknikeruddannelsen.

- Nogle tror måske, det er en fejl, at skiltet står der endnu. Men vi kan faktisk ikke få nye elever i det tempo, vi skal bruge dem. Vi vil gerne have nye folk, som vi selv uddanner fra grunden, fortæller Lone Nielsen, der er datter af virksomhedens grundlægger Arne Christensen - og sammen med sin mand Peter er den nye generation i ledelsen.

Til gengæld er REA et sted, hvor mange af lærlingene bliver hængende efter uddannelsen.

- Jeg plejede at sige til nye folk, om de godt var klar over, at det her var på livstid, griner Arne Christensen. Det var mange af medarbejderne med på, og i dag er der en stor procentdel af de ansatte, der har været med i mellem 30 og 40 år.

Mere end 200.000 emner i stål, messing, aluminium og plastic ryger igennem maskinerne om dagen, og siden Arne Christensen startede det hele alene i en garage i 1969 er der i dag tale om en af Nordfyns Kommunes store arbejdspladser - en virksomhed med 78 medarbejdere.

- Vores kunder er ikke lokale - de ligger over hele landet og cirka 40 procent af vores produktion går ud af landet, så vi har på mange måder levet lidt usynligt her i industrikvarteret, fortæller Lone Nielsen.

Familiedag for første gang

Det forsøgte REA at lave om på, da de i sidste uge for første gang inviterede de ansattes familie og venner på et kig indenfor. I alt deltog 180 mennesker i den første familiedag torsdag aften i sidste uge.

- Det er ikke sådan, at familiemedlemmer ikke må kigge ind til os i hverdagene, og ægtefællerne kender vi jo fra julefrokoster og den slags. Men vi kunne godt tænke os at samle så mange som muligt til et arrangement, og vise byen hvad det er, vi går og laver. Jeg tror, det betyder meget for de ansatte, at kunne vise børnene, hvad det er far eller mor arbejder med i hverdagene. Og så er det jo skønt, at så mange har lyst til at komme og kigge, siger Lone Nielsen.

Hun håber også, at familiedagen kan være med til at sprede budskabet om en god og fast arbejdsplads med mulighed for udvikling. Det har det snart været i 40 år for Poul Erik Jeppesen fra Ottrup, der inden længe kan fejre det fine runde jubilæum.

Poul Erik Jeppesen kalder stadig sig selv for maskinarbejder, som industriteknikeruddannelsen hed, dengang han blev færdig.

- Det er først og fremmest en arbejdsplads med et godt socialt sammenhold og en god tone. Der er ikke langt fra ledelsen til den menige medarbejder. Sådan en dag som i dag er jo også fantastisk, for det kan godt være svært at forklare derhjemme, hvad man lavet på sit arbejde. Nu kan de nok bedre sætte sig ind i det, fortæller han.

Poul Erik Jeppesen har blandt andet taget sin søn Viktor med ind og se de store maskiner, hvor der dufter af skæreolie og hvor metalspåner fjernes lag for lag, indtil det færdige produkt spyttes ud i den anden ende.

 

 

  

  • Af: