Magtenbølle-Kelstrup Vandværk har fået testet drikkevandet og har kun problemer med vandets klarhed.

Magtenbølle/Kelstrup: Borgerne i Magtenbølle og Kelstrup-området har ingen grund til at frygte pesticider i deres drikkevand. Det oplyser Hans Peder Christiansen, som er kasserer i Magtenbølle-Kelstrup Vandværk.

Vandværket har valgt at få taget prøver for desphenyl-chloridazon og en række andre kemikalier, fordi netop førstnævnte stof er begyndt at dukke op i mange af landets boringer. Blandt andet i Assens, Brylle og Verninge.

Men vandet i Magtenbølle og Kelstrup er altså rent. Alle prøver, bortset fra turbiditet og klarhed overholder grænseværdierne, fortæller kassereren. Turbiditet har at gøre med hvor klart - altså gennemsigtigt - vandet, der kommer ud ad hanen er, og her er prøverne ikke helt i top. Men det har ingen sundhedsmæssig betydning for dem, der drikker vandet, lover Hans Peder Christiansen.

- Grunden til, at vi har lidt problemer med det er, at vi har haft et forholdsvis stort forbrug hen over sommeren, blandt andet fordi vi leverer vand til en planteskole. Men nu skyller vi filtrene en ekstra gang, og så skulle det gerne løse problemet, siger han.

Hele analysen kan ses på Magtenbølle-Kelstrup Vandværks hjemmeside www.mkvand.dk.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.