En 39-årig mand fra Nordøstfyn blev natten til søndag anholdt, efter han i påvirket tilstand påkørte og kvæstede fire unge mænd. Episoden fandt sted på Mariesmindevej i Langeskov.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Politi modtog anmeldelsen halvanden time efter midnat, og ifølge meldingen var flere personer ramt af en bil på Mariesmindevej, der i forvejen er kendt af politiet som et sted, hvor der af og til køres gaderæs.

- I forbindelse med de mange anmeldelser, der indgik fra stedet, fremgik det, at anslået mere end 100 mennesker var forsamlet på stedet, hedder det i en pressemeddelelse.

Politiets afhøringer af vidner har indtil videre klarlagt, at menneskemængden var forsamlet i Langeskov, efter at man havde kørt gaderæs et andet sted i Odense.

Det forlyder ikke, at forsamlingen har kørt ræs på uheldsstedet til aften.

Flere biler holdt parkeret, og folk stod og snakkede, da gerningsbilen kom kørende med meget høj hastighed. Vidneforklaringer peger på en hastighed "et godt stykke over 100 kilometer i timen".

Føreren rammer her en bil, der holder parkeret i højre side af vejen, samtidig med, at den første fodgænger snittes af bilen. Gerningsbilen rammer herefter en bil, der kører i samme retning.

Denne bil slynges mod venstre over i to parkerede biler og rammer samtidig yderligere to fodgængere. Gerningsbilen slynges til højre og rammer her andre to parkerede biler og endnu en fodgænger.

Samlet set er fire fodgængere og syv biler impliceret i uheldet. De fire tilskadekomne er 18, 18, 19 og 25 år - alle mænd. Alle har pådraget sig brud på benene, den 25-årige endda åbent benbrud og hovedtraume, men er uden for livsfare.

Føreren af gerningsbilen - en 39-årig mand fra lokalområdet - er anholdt, og rækken af sigtelser er lang:

Han er sigtet for spirituskørsel, kørsel i narko/medicinpåvirket tilstand, samt kørsel i frakendelsestiden og straffelovens § 252 om i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed samt straffelovens § 249 om betydelig uagtsom legemsbeskadigelse under skærpende omstændigheder.

Politiets efterforskning har endvidere klarlagt, at den anholdte ikke var en del af det selskab, der var forsamlet i forbindelse med gaderæs. Forud for uheldet havde der været et skænderi mellem den anholdte og hans kæreste et andet sted.

Den anholdte forlod stedet i bil, og da han bemærkede den forsamlede gruppering, besluttede han sig for at vise flokken "hvordan man kørte bil" - hvilket altså gik rasende galt.

Der vil senere i løbet af søndagen blive foretaget en juridisk vurdering af, hvorvidt den anholdte fører skal fremstilles i grundlovsforhør.

Mere om emnet

Se alle
2
Uden kørekort og med sprit i blodet: Vanvidsbilist dømt for at påkøre gaderæsere

Uden kørekort og med sprit i blodet: Vanvidsbilist dømt for at påkøre gaderæsere

4
Ramt af vanvidsbilist i Langeskov: - Det her vil jeg aldrig nogensinde udsætte nogen for

Ramt af vanvidsbilist i Langeskov: - Det her vil jeg aldrig nogensinde udsætte nogen for

Fire unge kørt ned i Langeskov: Det siger de på facebook

Fire unge kørt ned i Langeskov: Det siger de på facebook