Nyborg: Der skal være helt styr på pulsen og åndedrættet, når man - som fridykker Stig Pryds - skal forsøge at sætte ny verdensrekord i dyk på åben vand. Men det viste sig at være lidt af en udfordring lørdag ved middagstid, hvor flere hundrede mennesker var forsamlet på havnen i Nyborg for at overvære rekordforsøget.

- Det var fedt at se alle de mennesker, men det gjorde mig godt nok nervøs. Det var helt vildt. Der var ikke nogen ro på pulsen, men det er lige meget, jeg gjorde det alligevel, sagde han umiddelbart efter at være kommet op af det kolde vand.

Her blev han mødt med spontane klapsalver oven på at have svømmet 180 meter på blot et enkelt åndedrag. Det er tre meter længere end den hidtidige rekord. Men turen under vandet skulle heller ikke have været længere, bemærkede han, da han havde fået pusten tilbage.

Stig Pryds har i årevis kæmpet med en gigtsygdom og stærke smerter. Hans liv tog en drejning, da han fandt ud af, at han gennem motion og en omlægning af kosten kunne lindre smerterne. Så selv om han i dag er førtidspensionist, er han samtidig en af verdens bedste fridykkere.

Det bevidste han ved at sætte både dansk og nordisk rekord i fridykning sidste år. På det personlige plan har det været mange store sejre undervejs, også større end lørdagens rekord, der blev overværet af den samlede danske verdenspresse. Om ikke andet lykkedes det ham at skabe stor opmærksomhed omkring ikke bare sin egen person, men også omkring sponsorer og kommunen som helhed.

- Du har formået at sætte Nyborg på verdenskortet, som borgmester Kenneth Muhs (V) udtrykte det efter rekordforsøget, hvor han stod klar med blomster og et synligt bevis på den nye rekord, der altså lyder på 180 meter.

For hovedpersonen selv handler det også om at blive ved med at sætte sig nye mål, så han kan fortsætte sin nuværende, sunde livsstil, forklarerede han overfor Fyens Stiftstidende.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
5
Svømmede 180 meter på et åndedrag: Stig Pryds fra Nyborg sætter verdensrekord i dyk

Svømmede 180 meter på et åndedrag: Stig Pryds fra Nyborg sætter verdensrekord i dyk