- Vi sælger ikke kun plysbamser for at tjene penge. De er også en del af vores naturformilding, siger direktøren for Terrariet i Vissenbjerg, Morten Jørgensen,der købte bamser for 100.000 kroner sidste år.

Vissenbjerg/Ringkøbing: Terrariet i Vissenbjerg køber tøj- og gummidyr for omkring 100.000 kroner om året hos Wild Republic til sin butik, der efterhånden tegner sig for 10 procent af indtægterne i den zoologiske have midt på Fyn.

Antallet af besøgende er vokset med 30 procent hvert år de senere år og rundede sidste år 30.000.

- Selv om det stadig er billetindtægterne, der får det til at løbe rundt, er overskuddet fra salget af is, slik og tøjdyr den flødeskum, som gør det muligt at modernisere og lave nye tiltag. Men vi har naturformidling som en vigtig formålsparagraf, og her spiller salget af plysdyr en rolle. Vi tror nemlig på, at børnene, når de kommer hjem med en naturtro bamse, vil blive mindet om oplevelserne i terrariet og om vigtigheden af at passe på dyrene og den natur, de lever i vildt, siger direktør Morten Jørgensen.

Terrariet sælger stort set kun bamsekopier af dyr, det selv har gående.

Ravnen på museum

De naturtro tøjdyr fra Wild Republic har ligeledes været et væsentlig element i den vækst, som Karin Høegberg har oplevet i de fem museumsbutikker, som hun for tre år siden blev ansat til at udvikle i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi får lavet bamser af dyr fra vores egen natur, og de går som varmt brød. Vi bruger dem også til formidling. Blandt andet har de ansatte en bamseravn på skulderen og bamseulve i favnen, når de fortæller børnene om Odin og de andre danske guder, fortæller Karin Høegberg.

De fem jyske museumsbutikker, hvis omsætning er fordoblet, har valgt at forsyne hver bamse med en lille tekst om det pågældende dyr.

- På den måde følger også noget læring med, forklarer hun.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.

Mere om emnet

Se alle
1
20 års jubilæum: Lokal bamsevirksomhed fortsætter succes

20 års jubilæum: Lokal bamsevirksomhed fortsætter succes

Lokal udbryder fra Wild Republic har succes

Lokal udbryder fra Wild Republic har succes