Ældre kvinde sov fra røgalarm, men overbo slog alarm til 112.

Svendborg: Det kunne være gået helt galt, hvis en vågen overbo ikke havde slået alarm til 112 lidt efter klokken tre natten til lørdag.

Overboen vågnede ved, at en røgalarm var blevet udløst hos en ældre kvinde i lejligheden nedenunder, og kort efter myldrede det ind med politi- og brandfolk i kvinden lejlighed i Jægermarken i Svendborg.

Det viste sig, at den ældre kvinde tidligere på aftenen var faldet i sit køkken, og ved faldet har hun sandsynligvis kommet til at tænde for sit komfur. Varmeudviklingen har sat ild til et viskestykke og en stak reklamer, der har ligget og ulmet og altså udløst røgalarmen.

- Politiet var der lidt før os, og de kunne slukke det, ved at smide det over i vasken, fortæller indsatsleder i det kommunale beredskab, Brian Christensen, der kort efter kunne sende sit mandskab tilbage på køjen.

- Men først måtte vi lige berolige den ældre dame, som naturligvis var meget chokeret, fortæller indsatslederen.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.