Frivilligcenter Nyborg fylder 1 år. Det blev fejret med brunsviger til de første 200 gæster på Torvet i Nyborg. Nu drømmer foreningernes forening om egne lokaler.

Nyborg: - Husk at lave en masse larm!

Opfordringen til de 46 forskellige foreninger var ikke til at tage fejl af, da de fredag eftermiddag begav sig ud på en stjerneparade gennem byen som optakt til Frivillig Fredag på Torvet i Nyborg. Arrangementet bød også på modeshow, centimeter-marathon for de mindste og meget andet. Bag det hele stod Frivilligcenter Nyborg, som samtidig benyttede lejligheden til at markere sin ét års fødselsdag med uddeling af brunsviger til de første 200 gæster.

Ideen om en frivilligcenter, der fungerer som en paraply for - og bindeled mellem - kommunens mange foreninger, blev første gang luftet på en workshop tilbage i 2011. Men det så først dagens lys fem år senere, hvor man fik tildelt et kontor på Bastionen. På det tidspunkt var byens nye kulturhus stadig under ombygning, og centerleder Mathilde Louise Svanegaard måtte derfor finde sig til rette, som det nu kunne lade sig gøre. Med egen computer og egen printer.

- Vi ville ikke lade lokalesituationen fylde noget, men i virkeligheden har det selvfølgelig været en udfordring, erkender hun og tilføjer, at hun i øvrigt var glad for at have Bastionen som base.

Det har dog siden hen vist sig ikke at være den optimale løsning for medlemmerne, det vil sige de 36 foreninger som indtil videre er blevet medlem af foreningernes egen forening. De mangler et sted, hvor de kan komme og gå på mere fast basis og lave aktiviteter på tværs af de enkelte foreninger, forklarer næstformanden i Frivilligcenter Nyborgs bestyrelse, Svend Erik Stougaard.

Bestyrelsen deltog i foråret i et møde med kommunen, som ser velvilligt på ønsket om, at centret får egne lokaler, fortæller han.

Formanden for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, Frits Christensen (S), undlod heller ikke at kommentere på lokalesituationen, da han bød de mange fremmødte velkommen til Frivillig Fredag.

- I udvalget er vi meget enige om at arbejde for, at centret får et sted, som man kan kalde sit eget, fortalte han og understregede, at Frivilligcenter Nyborg stadig befinder sig i en etableringsfase.

Mens der er tale om en selvstændig forening med egen bestyrelse bliver udgifterne til at drive centret delt mellem kommunen og staten. Fra årsskiftet sker det krone for krone.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.