Andre lokalpolitikere på Langeland er ikke lige så begejstrede for Kim Welchers drømme. Tommy Bredal Storgaard (EL) betegner det dog som en "frisk idé", men er forbeholden overfor manglende informationer, Lisa Pihl Jensen (S) synes, det lyder inter

Kragholm: Lisa Pihl Jensen (S) synes, det lyder som en spændende idé med de kollektive boliger, men ikke med hensyn til idéen om et plejecenter.

- Jeg skal naturligvis oplyses noget mere for at kunne tage stilling, men umiddelbart er min reaktion positiv. Kun syv procent af sådanne boliger i hele landet lever op til de boformer, som ældre borgere ønsker sig. Omkring et nyt plejecenter med 100 pladser er vi mere skeptiske. Det kræver i hvert tilfælde, at de to der er i Rudkøbing nu nedlægges. Det kan selvfølgelig godt lade sig gøre, men det kræver mere viden, end vi har lige nu, siger hun.

Tommy Bredal Storgaard fra Enhedslisten er ikke imod idéen, som han betegner som "frisk."

- Men jeg er skeptisk. Henning Hedemann vil ikke fortælle konkret om, hvordan det kan blive rentabelt. Jeg kan da godt have mine tvivl om, hvorvidt kommunen ikke på den ene eller anden måde vil komme til at hænge på nogle store udgifter, siger han.

- Og så synes jeg også, at Langeland i forvejen er dækket godt ind med hensyn til plejecentre. Jeg synes også, vi skal bruge noget krudt på de unge, siger han.

Jan Ole Jakobsen (V) har talt med Jette Jespersen, næstformand i Sundhedsudvalget, og de mener begge, at der ikke er brug for et nyt plejecenter.

- Hvis vi stod i den situation, at vi på Langeland havde gamle og nedslidte plejecentre, og vi manglede rigtig mange pladser, så kunne vi måske se en idè i at opføre et plejecenter, men det kunne aldrig blive i den størrelsesorden, alene fordi det vil kræve, at vi lukker mange af vores eksisterende tidssvarende og moderne plejecentre, mener Jan Ole Jakobsen og fortsætter.

- Vi kan ikke flytte rundt og diktere ældre plejehjemsbeboere, hvor de skal bo. Det kan andre kommuner heller ikke, og derfor vil salg af plejehjemspladser til andre kommuner nok være en dødssejler i sig selv, svarer Jan Ole Jakobsen og mener desuden, at idéen om at bygge kollektivboliger er fin nok, men at der allerede er afsat plads ved Ørstedbyen og/eller den gamle boldbane ved Rudkøbing Sundhedshus.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.

Mere om emnet

Se alle
Borgmesterdrøm: Byggeri til 400 millioner kastes ind i valgkampen

Borgmesterdrøm: Byggeri til 400 millioner kastes ind i valgkampen