Den tidligere socialdemokratiske borgmester Hans Jørgensen er vred over Christian Thygesens beskyldninger mod tidligere topledere i kommunen.

Faaborg-Midtfyn: - For at sige det lige ud: Det, Christian Thygesen gør, er at pisse på folk, der har knoklet for at få Faaborg-Midtfyn Kommune til at hænge sammen.

Så kontant lyder reaktionen fra tidligere borgmester Hans Jørgensen på den kronik om resultaterne af kommunens chefreform fra borgmester Christian Thygesens hånd, som avisen bragte fredag.

Hans Jørgensen peger nu direkte på makkerparret Christian Thygesen og kommunaldirektør Helene Bækmark som årsag til den aktuelle ballade i kommunens ledelse.

- Den krise, vi har, har ikke noget med strukturen i kommunens organisation at gøre. Den har noget at gøre med, hvordan opgaver bliver udmøntet, hvordan man handler på, og hvordan man behandler hinanden på. Når man ikke vil erkende det, men har et arbejdsmiljø, der er helt i bund, og en bred gruppe af medarbejdere, der ikke trives, og når det skyldes den måde borgmesteren og kommunaldirektøren løser opgaverne på, så er det der, der skal sættes ind. Nu forlader borgmesteren kontoret, og så er halvdelen gjort, siger Hans Jørgensen tilføjer, at den nye borgmester får en helt afgørende rolle:

- Nu ved jeg ikke, hvem der bliver borgmester, men hvis det er én, der leder på samme måde som Christian Thygesen, så vil problemerne fortsætte.

Hans Jørgensen mener, at kommunen i øjeblikket bliver ledet som fabrik, der laver råvarer om til nye produkter.

- En offentlig organisation er en dynamisk virksomhed, hvor den største resurse er medarbejderne. Lige nu er situationen så grotesk, at de medarbejdere, jeg taler med, efterhånden er nervøse for at kommentere noget.

Hans Jørgensen forlader politik til nytår, men han mener, at kommunalbestyrelsen er nødt til at tage en "ordentlig og ærlig diskussion med hinanden" om ledelseskrisen.

- Der har været megen hensyntagenhed og meget lidt ærlighed. Jeg har prøvet at fortælle både borgmesteren og kommunaldirektøren, hvor det er gået galt, og hvor man har fejlet, men der har ikke været lyst til at høre ordentlig efter. Og så må jeg konstatere at det er gået så galt, som det er, siger Hans Jørgensen.

Den tidligere S-borgmester hæfter sig desuden ved borgmester-kronikkens barske kritik af kommunens tidligere direktion for at være "impotent" som ledelse - i lyset af at kommunaldirektøren for nylig i en e-mail bad kommunalpolitikerne om ikke at kritisere kommunens ansatte i pressen.

- Men for Christian Thygesen betyder det åbenbart ikke noget at svine tidligere medarbejdere til, lyder det fra Hans Jørgensen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.

Mere om emnet

Se alle
2
S efterlader tvivl: Er der opbakning til kommunaldirektøren?

S efterlader tvivl: Er der opbakning til kommunaldirektøren?

Lokaldebat: Skeletterne vælter ud af skabet

Lokaldebat: Vi skal se fremad

Lokaldebat: Vi skal se fremad