Svømmehallen i Marstal har fået konstateret glasfiberpest i tankene. Politikerne har afsat 1,7 millioner kroner af til at få ordnet tankene. Arbejdet skal udføres i sommeren 2018.

Marstal: Tankene i svømmehallen i Marstal har fået konstateret glasfiberpest, og derfor har politikerne afsat 1,7 millioner kroner til udskiftning af tanke og nyt rensningsanlæg i svømmehallen.

- Teknologisk Institut har gennemgået tankene og sagt, at vi skal have gjort noget ved det. Glasfiberpesten ødelægger glasfiberen i tankene, og derfor skal de udskiftes, siger Kirsten Johansen, der er teknisk direktør i Ærø Kommune.

Arbejdet kommer til at stå på i næste sommerferie, hvor svømmehallen alligevel holder lukket.

- Brugere af svømmehallen skal ikke bekymre sig om vandkvaliteten, da den bliver ikke påvirket af glasfiberpesten. Og i øvrigt tager vi prøver at vandet hele tiden, tilføjer Kirsten Johansen.

I uge 42 og tre uger frem lukker svømmehallen fordi ventilationsanlægget skal udskiftes. Det skulle egentlig være sket i sommerferien, men fordi kommunen ikke fik nogle tilbud og var nødt til at sende opgaven i udbud igen, er arbejdet nu blevet flyttet til de tre efterårsuger.

  • Af: