75 balloner blev sendt til vejrs fra Nytorv i Middelfart fredag for at markere danske ungdomsskolers 75-års jubilæum.

Middelfart: Elever og lærere fra Middelfart Ungdomsskole samt politikere sørgede sammen med byens øvrige borgere for feststemningen, da de danske ungdomsskolers 75-års jubilæum fredag middag blev markeret på Nytorv. 

Borgmester Johannes Lundsfryd (S), der allerede om formiddagen havde været i sving under præsentationen af de nye bybusser ved selvsamme torv, var tilbage og gjorde i sin tale opmærksom på Ungdomsskolelovens formålsparagraf fra 1942.

- Med loven blev man dengang forpligtet til at bidrage til de unges gode liv ved at dygtiggøre dem til samfundet og danne de unge til aktiv medvirken i et demokratisk samfund. Ordene er stadig højaktuelle, selv om der er store forskelle på indholdet i ungdomsskolen dengang og i dag, mente Johannes Lundsfryd, inden han sammen med ungdomsskoleformanden Mikkel Dragmose-Hansen (SF) og de øvrige fremmødte på Nytorv talte ned fra 10, inden de 75 farverige balloner blev sendt til vejrs.

For god ordens skyld skal det nævnes, at det var ungdomsskoleloven og dermed de første ungdomsskoler herhjemme, der i dag fyldte 75 år. Middelfart Ungdomsskole kom til 20 år senere og har dermed kun 55 år på bagen.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.