Forretningen Mr., der forhandler tøj til mænd, åbner torsdag i nye lokaler i gågaden i Rudkøbing. Det skal gøre butikken mere overskuelig og skabe mere trafik.

Rudkøbing: Medarbejderne i herretøjsforretningen Mr. har de sidste uger haft travlt med at pakke skjorter, sko og striktrøjer i flyttekasser. Varerne er blevet sendt et par hundrede meter ned ad vejen, hvor de igen har fået plads på stativer og borde, mens forretningen er blevet gjort salgsklar på ny.

Det skyldes, at indehaverne har valgt at lade Mr. lukke på hjørnet af Bystrædet for i stedet at kunne brede sig på mere end 300 kvadratmeter i nye butikslokaler i Østergade 27 - midt i gågaden i Rudkøbing.

- Nu fik vi chancen for at flytte i et stort og fint lokale, og så skulle det være, siger Torben Jensen, der dog har valgt at give posten som indehaver videre i forbindelse med flytningen for at gå på efterløn.

Han forklarer, at de nye lokaler gør det muligt, at de to afdelinger, Mr. og Oliver, der før har været under samme tag i Bystrædet, kan smelte sammen. Det skal gøre butikken mere overskuelig - både for kunderne og for de medarbejdere, der ikke længere skal bevogte to butiksindgange i løbet af dagen.

- De fortsætter begge to (afdelingerne, red.), men under samme tag, så Oliver integreres i Mr. - men det er stadig de samme varer, der er i butikken, siger Torben Jensen.

Tomt i udkanten

Han fortæller dog også, at det har været en nødvendighed for butikkens overlevelse, at man har kunnet rykke tættere på knudepunktet for de handlende i Østergade.

- Strømmen af mennesker er jo flyttet i byen. For 10-12 år siden var der sportsforretning, rådhus, posthus, apotek og radiobutik omkring os. Det er alt sammen væk. Vi er efterhånden blevet efterladt ude i kanten på adressen. De fleste kommer i den her ende (i Østergade, red.) for at købe eksempelvis dagligvarer, og så parkerer de her, forklarer Torben Jensen og fortsætter:

- Så det har bare været mere nærliggende at komme herned, hvor folk går rundt, og det er til glæde for alle, at vi rykker nærmere de andre butikker.

Mr., som er en del af en landsdækkende herretøjskæde, har ellers haft hjemme i Bystrædet i over 50 år, hvor den har været en velkendt del af gadebilledet i Rudkøbing.

- Men nu var tiden til det, og så var det nu, siger Torben Jensen.

Turister er vigtige kunder

Han håber, at den nye adresse ikke kun vil fange de lokale handlende, som i højere grad samler sig midt i centrum. Også turisterne, der både dukker op i skulder- og i højsæsonen, skal have lettere ved at få øje på det velkendte logo på forretnings facade.

- Mange af vores kunder er turister, og det kunne nok ikke gå uden dem, forklarer han.

Mr. åbner i de nye lokaler torsdag den 5. oktober, hvorefter der vil være en åbningsreception fredag den 6.

Valget af nye indehavere, der har skullet tage over for Torben Jensen, er faldet på medarbejderne Ulrich Larsen og Børge Prydgaard. De skal fortsætte forretningen sammen med Torben Hartung.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Generationsskifte i Mr.: To nye indehavere træder til

Generationsskifte i Mr.: To nye indehavere træder til