Bogudgivelse

Livet store spørgsmål - og nogle af de meget små - er oppe at vende i årets udgave af Børnenes Rekordbog.

Hvor mange børn kan der egentlig være i en autocamper? Måske ikke lige det spørgsmål, der oftest har holdt Bagsidens redaktion vågen, men ikke desto mindre har svaret nu sikret ADHD-foreningen i Odense en plads i årets udgave af Børnenes Rekordbog.

ADHD-foreningen, der har hjemme i Pakhusgården i Odense, holdt sommerlejr på Houens Odde, hvor rekordforsøget indgik som en af årets aktiviteter.

Børnenes Rekordbog

Børnenes Rekordbog 2018Forfatter: Mikael Brøgger

184 sider, pris: 169,75 kr.

Udkommer 4. oktober

En af de deltagende familier stillede sin autocamper til rådighed, og først blev den inspiceret af alle børnene, så de var trygge ved forsøget.

12 børn klemte sig ind på bad og toilet, og herefter blev resten af camperen fyldt op med børn i alderen 6-12 år. En kontrollant fra Børnenes Rekordbog godkendte forsøget, så nu ved vi at svaret er: Der kan være 48 børn i en autocamper.

400 nye rekorder

Autocamperrekorden er blot en af over 400 nye danske rekorder i Børnenes Rekordbog 2018, som udkommer på onsdag for 29. år i træk og rummer mere end 1000 fantasifulde danske børnerekorder.

Der er gode muligheder for at komme med i næste udgave. Man kunne for eksempel rotte sig sammen på skolen og være mere end 122 børn i en fælles koldbøtte? Eller forsøge at smile bredere end ni cm? Eller måske øve sig at lave mere end 1302 hop på ét ben ... uden at skifte ben, vel at mærke. Eller få en støjmåler op på 99 decibel ved at slå et smæld med tungen.

Eller man kunne gøre som på Gelsted Skole, hvor man har sat rekordjageriet så meget i system, at skolen har ikke færre end syv nye rekorder med i bogen. Nogle af dem kan du se her på siden.

 

Rekord med fidget spinner

Det er danske sfo'er, klubber, spejdere, skoleklasser, kammerater og enkeltpersoner, som hvert år indsender rekordforsøg som en slags børneudgave af Guinness Rekordbog. Kategorierne hedder meget enkelt: Flest, mindst, størst, længst, højest, hurtigst ... og hvad der ellers bliver godkendt af redaktionen.

Og jo, der er naturligvis flere, der har jagtet en rekord med årets store dille, fidget spinneren.

I Klub Asgård på Amager diskuterede børnene, hvad de skulle finde på at slå af rekorder i år. Imens sad flere af dem og snurrede med deres fidget spinnere, og på et tidspunkt gik der sport i, hvem der kunne holde den snurrende i længst tid.

Gustav Thor Astrup, 11, og Patrick Ras Henriksen, 14, testede alle deres spinnere og fandt den bedste, som kørte på bordet i 2 minutter og 24,62 sekunder. 

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.