Charlotte Scheppan begynder 1. november som ny sundhedschef i Odense Kommune, hvor hun tidligere har været ældrechef.

- Sundhed skal være sjovt. Hvis det er surt, kommer det ikke til at gøre en forskel.

Meldingen kommer fra den nye sundhedschef i Odense Kommune, Charlotte Scheppan, som tiltræder sin stilling 1. november.

Hendes ansættelse blev offentliggjort dagen efter, Odense Byråd vedtog kommunens første "strategiske operationelle plan for sundhedsområdet", og Charlotte Scheppan kommer til at arbejde med at omsætte sundhedsindsatserne til handling.

Sundhedspolitik

 Byrådet har netop vedtaget Odenses første strategiske, operationelle plan for sundhedsområdet. Den indbefatter blandt andet:

En indsats målrettet forældre og elever i 9. klasse med henblik på at forebygge, at unge ryger hash og bruger illegale rusmidler; Vision Røgfrit Odense 2030; Et ikke-medicinsk psykologtilbud til unge med psykiske problemer; Rådgivning af unge, som modtager behandling i psykiatrien og samtidig har et misbrug; opsøgende indsats over for borgere, som drikker for meget, og har en kort eller ingen uddannelse; en systematisk metode til at opspore borgere med symptomer på kronisk sygdom; et forsøg på at skabe sammenhæng i de eksisterende tilbud til borgere med symptomer på kronisk sygdom.

 

For eksempel hvordan Odense bliver røgfri i 2030, eller hvordan man strikker et ikke-medicinsk psykologtilbud sammen til unge med psykiske problemer.

Hun kommer til at arbejde på tværs af forvaltningerne og skal også arbejde sammen med borgere, foreninger, organisationer og regionen. Og hjælpe direktøren med at betjene politikerne i Sundhedsudvalget.

- Jeg har ikke beføjelser til at sige til folk: "I SKAL gøre sådan her". Men jeg kan komme med gode forslag til, hvordan sundheden bliver en stor og naturlig del af hverdagen - til direkte gavn for borgerne. Det handler meget om dialog - om hvordan vi når målene.

Hun vil ikke nødvendigvis gøre mere, end man gør i dag, men gøre tingene anderledes.

- Hvis vi for eksempel snakker om tilbud til overvægtige børn og familietilbud, kan vi se på, hvordan man laver mad sammen på en rar måde og samtidig sikrer, at maden er sund og nærende. Og eventuelt koble sjov motion på, siger Charlotte Scheppan.

Hun forlader en stilling som direktør for Voksen og Sundhedsservice i Haderslev Kommune, hvor hun har været i otte år. Før det var hun ældrechef i Odense Kommune fra 2006 til 2009.

Ifølge administrerende direktør i Ældre- og Handicapforvaltningen, Gitte Østergaard, "er det svært at forestille sig en mere kompetent og erfaren kapacitet" til jobbet.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).