- Jeg er vist kendt for at være impulsiv, lyder egenkarakteristikken, når ejendomsmægler Winnie Sparre Nordstrøm forklarer, hvorfor hun har overtaget Chr. 2.'s Pub.

Nyborg: Lørdag er det store genåbningsdag i Chr. 2.'s Pub i Kongegade i Nyborg. Med musik og udskænkning fra klokken 12 til 15 byder pubbens nye forpagter, Winnie Sparre Nordstrøm, til fest for, at der igen er klar til at blive langet øl og andre genstande over bardisken.

Værtshuset i lokalet i den fredede ejendom nr. 19 midt i Kongegade har stået tomt og forladt siden februar. Og når det lige er blevet Winnie Sparre Nordstrøm, der har taget over, skyldes det ifølge hende selv, at hun har det med at være impulsiv og tage hurtige beslutninger.

- Og så, at jeg altid har syntes godt om de brune værtshuse. De små steder, hvor hyggelige mennesker kommer og får en snak med hinanden over en genstand. Jeg er selv hyppig gæst på den type værtshuse, og jeg kom ofte her på 2-tallet, siger hun og antyder dermed kælenavnet på Chr. 2.'s Pub.

Nogen bør gøre noget

- Da pubben lukkede i februar, snakkede jeg med mange om, at det var synd, og at nogen burde gøre noget. Så kom jeg til at tænke på, at det kunne være mig, der gjorde noget, siger hun.

Som tænkt, så gjort. Siden forpagtningsaftalen blev indgået, er der brugt tid med masser af oprydning og nyindretning - blandt andet moderne køleskab til drikkevarer og mere nutidig udsmykning på væggene - er nu er der klar til gæster i Chr. II's Pub.

Til lejemålet hører også lokaler på første sal, og her indretter Winnie Sparre Nordstrøm et mere loungeagtigt lokale med sofaer og bløde stole.

- Her kan gæsterne sidde og slappe mere af. Vi satser på at bruge lokalet til møder og aktiviteter, musik, måske en dartklub, siger den nyslåede pub-forpagter.

Fritidsbeskæftigelse

Bortset fra at have været gæst besidder Winnie Sparre Nordstrøm ikke på forhånd indsigt i driften af et værtshus. Hun er oprindelige bankuddannet og har været investeringsrådgiver i en årrække. I dag har hun uddannet sig til ejendomsmægler og er ansat hos Estate i Aarslev.

- Så det bliver ikke mig, der står i baren her. Vi har engageret andre til det. Jeg beholder mit arbejde, så 2-tallet bliver min og min kærestes fritidsbeskæftigelse, siger Winnie Sparre Nordstrøm, der lige vender tilbage til det med at være impulsiv med følgende historie hjemme fra privaten engang i sommer:

- Jeg tror, vi så lidt fjernsyn, da jeg lige bemærkede til min kæreste, at vi "da forresten skal hente nøglerne til 2-tallet i morgen!" "Hvad siger du?!" nærmest råbte han. Siden har han været en stor hjælp, og nu er vi klar til at åbne, siger Winnie Spare Nordstrøm med et smil.

Hun er i øvrigt født og opvokset i Nyborg og bor fortsat i byen.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.