Lørdag er der igen "Rockshow" på TV2 Charlie fra Nyborg. Det gælder anden halvdel af optagelserne fra 10. juni i år.

Nyborg: TV2 Charlie tager rockmusikken alvorligt med serien "Rockshow." Og livemusik på tv er der stort behov for.

Det mener Anders Blichfeldt, musiker, sangskriver og forsanger i rockgruppen Big Fat Snake. Og det generer ham ikke at uddele ros til tv-stationen for med serien "Rockshow" at engagere sig med endnu en genre inden for optagelse af livemusik, selv om han som konferencier er en integreret del af programserien.

I anledningen af, at TV2 Charlie lørdag sender anden halvdel af optagelserne fra den 10. juni i Nyborg, har Fyns.dk bedt Anders Blichfeldt fortælle om at påtage sig rollen som konferencier og tv-vært ved en liveoptagelserne.

Koncerterne i Nyborg var premiere i serien, der omfatter optagelser i fem byer til i alt 10 udsendelser.

Debut på alle planer

Også for konferencieren og værten var 10. juni i Nyborg absolut debut. Det lægger Anders Blichfeldt ikke skjul på.

- Vi havde naturligvis forberedt os i forvejen. Man kan forestille sig meget på forhånd. Det er altid noget helt andet, når du står i situationen og skal få det til at fungere. Der går mange tanker gennem hovedet på én, siger Anders Blichfeldt.

Du er jo rutineret i at lede et band og stå foran et publikum. Det er vel en hjælp i rollen som konferencier?

- Jeg må sige, at det er faktisk noget helt andet at være konferencier og tv-vært. Jeg er jo ikke vant til at skulle tale direkte til et kamera. Og oven i købet skulle forestille mig at tale til nogle seere rundt om i hjemmene, som under optagelserne slet ikke var der, men først ser det nu. Så i Nyborg var der da et og andet, der ikke var helt, som vi havde aftalt - uden at jeg tror, at publikum opfattede det. Dertil var en travl dag for os i bandet. Vi spillede på dagen ved Rock Under Broen i Middelfart klokken 13.30. Derfor var vi først fremme i Nyborg, efter den store generalprøve på første halvdel af showet var forbi. Så for mig var det på sin vis lige på og hårdt. Jeg synes nu, det gik fornuftigt.

"Rockshow" ligger i forlængelse af de populære "Syng med Charlie"-udsendelser. Har du søgt at få råd og staldtip om konferencier-rollen hos kollega Johnny Remiar?

- Altså, jeg kender udmærket Johnny Remiar, men nej, jeg har ikke talt med ham om at være konferencier ved sådan et stort show. Jeg gjorde det, at jeg så nogle af programmerne igennem og prøvede at aflure lidt af hans teknik. Omvendt vidste jeg også, at jeg skulle gøre det på min helt egen måde og ikke kopiere hans.

Vigtigt med live-musik i tv

Nu har du været i sving ved i alt fem optagelser og høstet noget rutine. Hvordan har du det med rollen nu?

- Jeg synes, det er spændende. Jeg kan godt lide det og ser gerne, om vi kunne fortsætte. Om der kommer en ny sæson, bestemmer TV2. Det er alt det med seertal og den slags. Jeg ved dog, at der allerede er byer, der gerne lægger faciliteter til nye optagelser. Og ja, jeg er gerne med igen. Også fordi jeg synes, det er vigtigt, at vi på tv live kan opleve professionelle musikere, der viser os det, de er bedst til. Vi har masser af andre populære udsendelser, f.eks. "X-faktor" og "Vild med dans", hvor vi ser folk, der gør noget, de måske ikke er så gode til. "Rockshow" er med folk, der gør det, de er allerbedst til. Derfor synes jeg, at TV2 Charlie tager musikken alvorligt. Det var da også derfor, jeg ikke betænkte mig ret længe, da jeg for et års tid siden blev spurgt, om jeg ville være vært, selv om jeg ikke havde erfaring med det. Jeg synes, det er en genial idé og alletiders koncept.

På lørdag klokken 21 viser TV 2 Charlie den anden "Rockshow"-koncert, optaget i Nyborg. "Skru helt op for lyden på dit tv," lyder opfordringen fra tv-stationen, som videre skriver i en pressemeddelelse:

"Vært Anders Blichfeldt præsenterer nogle af de største danske rockhits fra 70'erne, 80'erne og 90'erne, når han inviterer Halberg & Friends og Rugsted & Kreutzfeldt på scenen i Nyborg. Du får kendte klassikere som "Magi i luften", "Spring op, tag med" og "Jeg vil la' lyset brænde". Derudover synger Anders Blichfeldt nogle af sine egne favoritter som "Gimme Some Lovin'' og "Always On My Mind"."

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.