Efter 45 år har det skotske band besluttet at takke af. Det danske publikum får til sommer to muligheder for at opleve bandets på dansk jord for sidste gang.

Med turnéen "The Final Mile" siger Runrig farvel til gruppens danske publikum efter fem årtier. Det bliver i Royal Arena, København, fredag 22. juni og i Jyske Bank Boxen, Herning, lørdag 23. juni Runrig blev dannet i 1973 og blev en betydelig faktor i skotsk og gælisk kulturliv. Deres omfattende produktion af originale tekster og musik fik hurtigt betydning for den dengang nye, spirende identitetsfølelse i det gælisk-skotske kulturliv.

Siden den beskedne start på Isle of Skye har Runrig spillet utallige koncerter. Dette er sket på nogle af de mest ikoniske steder i Storbritannien og resten af Europa. Alt fra udsolgte shows på Royal Albert Hall i London til slotte og arenaer i Danmark samt Times Square i New York.  Runrig udgav bandets 14. og sidste studiealbum "The Story" i 2016, og nu er beslutningen truffet om, at tiden er inde til også at fuldføre og afslutte ringen, når det gælder bandets live-aktiviteter.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.