Æblefestival

Klaus Ankerstjerne Eriksen og Else Marie Kristensen fra Magtenbølle har lagt mange timer i årets æblefestival.

Magtenbølle: Engang var cider kun noget, man stiftede bekendtskab med på de engelske pubber, men de seneste 10-15 år har cider opnået stigende popularitet i Danmark.

Cider, der er gæret æblemost, kommer i fokus, når der lørdag den 21. oktober holdes stor æbledag i Sulelængen på Magtenbøllevej 94 i Magtenbølle. Æbledagen er et led i Æblefestivalen i Assens Kommune, og et af de mange indslag på æbledagen i Magtenbølle bliver en æbleciderkonkurrence med cidersmagning.

Det er Klaus Ankerstjerne Eriksen, der står bag ciderkonkurrencen. Han bor i Magtenbølle sammen med Else Marie Kristensen, der er formand for Æblefestivalen, og sammen driver de Magtenbølle Honning & Mjød.

De har begge lagt mange kræfter og mange timer i planlægningen af årets æblefestival, der er den hidtil største siden starten for fire år siden

- Vi er begge to meget fascinerede af cider. Jeg holder en del kurser om ciderproduktion hos LOF og virksomheden Danish Outdoor, og jeg oplever stigende interesse for cider. Det er lokale folk, der deltager i disse kurser, og jeg fornemmer, at mange mennesker gerne vil have at gøre med noget, hvor de er tæt på naturen, siger Klaus Ankerstjerne Eriksen.

Parret bor på Magtenbøllevej i et tidligere aftægtshus fra 1949. Neden for huset skråner en stor grund mod vest. Her ligger en større abildgård - en æblelund - med flere hundrede æbletræer, som Klaus Ankerstjerne Eriksen selv poder. Æblerne benyttes fortrinsvis til produktion af cider.

Selv om han har flere års erfaring med ciderproduktion bliver det ikke Klaus Ankerstjerne Eriksen selv, der skal bedømme æblecidernes fortræffeligheder, når vinderen af konkurrencen skal findes lørdag den 21. oktober.

- Det bliver et dommerpanel, der kommer til at bestå af øl-entusiasten Kristine Møller fra Strynø og vinavler Jørgen Bro fra Tommerup, afslører Klaus Ankerstjerne Eriksen.

Ciderkonkurrencen løber af stablen klokken 14, og hvis man har lyst til at deltage i konkurrencen, skal man kontakte Klaus Ankerstjerne Eriksen senest tirsdag den 17. oktober på mailadressen: ke@aigis.dk

  • Plovgaard_Søren

    Af: