• 69-årige Nils Bennicke er på eget initiativ gået i gang med at friske Svendborg Kommunes gadeskilte op.
  • - Det er en opgave, kommunen mener skal koste 27 millioner kroner, men jeg vil gerne vise, at det kan gøres billigere, siger den pensionerede tømrer.

Svendborg: Nils Bennicke, der er 69 år og pensioneret tømrer, synes godt, han kan hjælpe kommunen lidt i en tid, hvor gælden vokser og budgetterne skrumper.

På eget initiativ går han rundt i byen med en stige og en malerkasse og maler de blege og ulæselige gadeskilte op med ny rød maling.

- Det tager typisk en times tid at gøre et skilt læseligt, siger han - og med det følger hans pointe.

Jeg har malet alle skiltene fra Slotsalleen til Eskær og nogle andre i Vindeby. Jeg gætter på, jeg har malet 25 skilte på Tåsinge, og nu er jeg gået i gang i Svendborg.

- Det kan jo ikke blive ved at gå, at vi skylder en milliard væk og samtidig mangler 27 millioner kroner til at udskifte byens skilte. Jeg mener, at vi hellere skulle bevare de gamle relief-skilte i stedet for at skifte dem ud. Det kan gøres for en investering, der dækker en lille varevogn, en stige, noget maling og to malersvende, der trænger til lidt frisk luft, siger han.

Han er rystet over, at man i kommunen mener, det skal koste så meget.

Med tanke på, at vi skylder så mange penge væk, så vil jeg gerne demonstrere, at det kan gøres meget billigt.

Nils Bennicke

- Hvorfor ikke bevare det, vi har? Vi skal da passe på vores ting og holde dem ved lige i stedet for bare at smide dem ud. Det samme gælder for byens borde og bænke. De skal bare vaskes og have lidt maling, så kan de blive ved at holde.

Stammer fra krigsfly

Ideen fik han, da han var med til at friske Troense op i forbindelse med VM i Starbåde tidligere på sommeren.

- Jeg har malet alle skiltene fra Slotsalleen til Eskær og nogle andre i Vindeby. Jeg gætter på, jeg har malet 25 skilte på Tåsinge, og nu er jeg gået i gang i Svendborg, siger han.

- Nogle af de gamle relief-skilte er fra 1950'erne. En ældre mand fortalte mig, at de var lavet af aluminium fra gamle krigsfly. Dem på Tåsinge var meget nemme at skrabe rene, fordi den oprindelige maling var af dårlig kvalitet. På andre skilte sidder den bedre fast. Men rød farve har det med at blegne, og så er de svære at læse. Jeg ved godt, at mange har gps, når de kører rundt i byerne, men der er da også turister, der går med et kort, og andre, der er nødt til at læse skiltene, siger han.

Den lille bøtte med rød maling, sponserer han selv.

- Jamen, det er jo ikke nogen herregård, og jeg synes, vores by skal være pæn og ordentlig. Så med tanke på, at vi skylder så mange penge væk, så vil jeg gerne demonstrere, at det kan gøres meget billigt. I stedet for at sende seks mand ud og inspicere og lave tilbud og sætte Hede Danmark i sving, så skal der bare et par malersvende i sving - nogle, der er tæt på efterlønsalderen og har brug for et let job.

- Dem kan man få mange af for 27 millioner kroner, og vi kan jo ikke blive ved med at købe nyt, hver gang noget bare trænger til vedligeholdelse, understreger Nils Bennicke.

De 27 millioner kroner, som Nils Bennicke henviser til, er det kommunale efterslæb for skilte og færdselstavler, der fremgik af en rapport, som blev offentliggjort sidste år. Milliarden, som han også henviser til, er Svendborg Kommunes samlede gæld, som den er opgjort i det aktuelle budget.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
Bedt om at stoppe: Skiltemaler kaldt til møde med kommunen

Bedt om at stoppe: Skiltemaler kaldt til møde med kommunen

3
Arbejdstilsynet: Man kunne også påtage sig ansvaret for skiltemaleren

Arbejdstilsynet: Man kunne også påtage sig ansvaret for skiltemaleren

5
2450 sække affald: Rappenskralderne har gjort Svendborg fin og ren

2450 sække affald: Rappenskralderne har gjort Svendborg fin og ren