I Danmark er der omkring 140.000 boliger, der stadigvæk er opvarmet med oliefyr. Det giver boligejerne en unødvendig høj varmeregning, og det er skidt for vores miljø, når vi fyrer med fossile brændstoffer.

Derfor har Energistyrelsen etableret en ny støtteordning, der skal hjælpe boligejere, som gerne vil udskifte deres olie- eller naturgasfyr, men bor i områder uden fjernvarme. Den nye ordning giver boligejerne mulighed for at få varme via en varmepumpe, uden at man selv behøver at investere de 80.000-130.000 kroner, som en varmepumpe koster. I stedet for kan man lade en serviceleverandør installere en varmepumpe i sin bolig. Serviceleverandøren står for alt lige fra installation af varmepumpen til den efterfølgende drift og service i de 10 år, som aftalen løber.

Fem virksomheder er blevet udvalgt til at tilbyde varmepumper på abonnement med støtte fra Energistyrelsen. Heriblandt FyrFyret, der ejes af Solar, og hvor Panasonic og Energi Fyn er samarbejdspartnere.

Med FyrFyret kan du få installeret en ny energieffekiv varmepumpe. Din månedlige varmeudgift bliver cirka 25 procent lavere end dine nuværende varmeudgifter, og samtidig slipper du for uforudsete udgifter til reparation og service. Du betaler en engangsbetaling på 25.000 kroner for tilslutning, en fast månedlig abonnementspris på 450 kroner og 0,85 kr. pr. kWh for dit forbrug af varme.

Fordi det foregår på abonnement, skal du ikke ud at låne penge til anlægget og installationen. Du skal heller ikke bekymre dig om at hyre og koordinere håndværkere - eller om reparationer og lovpligtige eftersyn. FyrFyret fungerer efter samme princip, som når en bolig tilsluttes fjernvarme, men løsningen fungerer uden den kollektive forsyning. I stedet for et stort centralt fjernvarmeanlæg etableres en lille supereffektiv varmepumpe i hjemmet.

En varmepumpe er et rigtig godt alternativ til et oliefyr. Med en varmepumpe vil du typisk kunne skære helt op til 35 procent af din nuværende varmeregning, hvis din energikilde i dag er et oliefyr. En varmepumpe bruger udelukkende el, men afgiver tre til fire gange så meget varme i forhold til dens elforbrug. Derfor er en varmepumpe ikke bare en god forretning, men også et mere miljøvenligt alternativ til opvarmning med olie og naturgas.

Hos Energi Fyn har vi udviklet en beregner, der tager udgangspunkt i dit unikke forbrug. Beregneren giver et vejledende billede af de økonomiske og praktiske fordele, som du kan opnå ved at skifte din nuværende varmeløsning ud med en varmepumpe. Beregneren er gratis at benytte og tager kun to minutter. Du kan finde den på www.energifyn.dk/varmepumpe. Vi tilbyder desuden gratis og uforpligtende rådgivning. Vores varmepumpeekspert kan undersøge, om din bolig er egnet til en varmepumpe, så du opnår den forventede besparelse, og vi hjælper dig også gerne med at vurdere, om det bedst kan betale sig for dig at købe en varmepumpe eller få grøn varme på abonnement.

Du kan læse meget mere om grøn varme på abonnement på www.fyrfyret.dk

  • fyens.dk