Sådan kan det gøres

Ingeniørvirksomheden R&D har specialiseret sig i at rådgive og udføre opgaver for kunder. Og det centrale har været at sætte realistiske mål for projekterne.

I Hinnerup nordvest for Aarhus ligger ingeniørvirksomheden R&D. Den har specialiseret sig i rådgivning af industrielle virksomheder og har succes med at omsætte kundernes strategiske mål til realiserbare løsninger. Dette fokus har været med til at tredoble ingeniørvirksomhedens omsætning fra 14/15 til 16/17.

R&D's direktør, Axel Manøe, oplever stadig, at virksomhederne ser det som en stor omkostning at ansætte en ekstern konsulent til at hjælpe med at realisere en opgave. Dog skal virksomhederne i stedet se det som en værdifuld investering, fordi udefrakommende ingeniører tit kan bidrage med et andet perspektiv på mulige løsninger. Samtidig kan virksomheden optimere sine processer, så projektet lanceres på det rette tidspunkt i forhold til markedet.

Her kommer Axel Manøe med fem gode råd, som R&D bruger når virksomheden hjælper kunderne med at realisere deres projekter:

1:

Det er vigtigt at have en klar produktstrategi og en klar plan for både udarbejdelse, markedsføring og produktion af produktet. Denne strategi præger hele processen omkring produktet, og derfor er det vigtigt at have den på plads fra start. Her kan det være en fordel at hyre en ekstern konsulent, som kan se tingene i et nyt perspektiv.

2:

Mange virksomheder har ikke fokus på det, der kaldes Time to Market - altså det tidspunkt, hvor produktet skal lanceres på markedet, ganske enkelt på grund af manglende planlægning. Det kan få store konsekvenser, hvis produktet ikke lanceres til tiden, og det er derfor altafgørende for en succesfuld virksomhed, at man har en realistisk målsætning for tidsplanen.

3:

Tegn et realistisk billede af, hvordan dit produkt skal skabe værdi for kunden. For at kunne udarbejde og markedsføre et produkt til en potentiel kunde, skal du være i stand til at forklare, hvordan netop dit produkt skaber mere værdi for kunden.

4:

Hav et realistisk billede af, hvilke ressourcer der skal bruges til opgaven - både i forhold til økonomi og personale. På den måde har du overblik over, hvilke ressourcer der skal sættes ind hvor og hvornår i processen.

5:

Du skal turde at søge hjælp eksternt. Her er især et spørgsmål, som er værd at overveje: Hvad tror du gør chefen mest glad: 1. At du har overskredet budgettet lidt, men til gengæld har nået deadline. 2. At du har brugt færre penge på et produkt, som alligevel ikke kommer på markedet til tiden.

  • fyens.dk