Kristian Guldfeldt (K) brugte budgetbehandlingen til at lange ud efter Venstres modstand mod at lukke Thomas B. Thriges Gade, som partiet fik mange stemmer på ved seneste valg.

De er i valgforbund sammen ved det kommende kommunalvalg, hvor Venstres Jane Jegind håber på at blive borgmester. Og de kunne aldrig drømme om at pege på en borgmester fra den røde blok. Men onsdag skærpede Konservative i Odense tonen over for de normale venner i Venstre, da politisk ordfører Kristian Guldfeldt skulle holde den konservative budgettale.

- Vi glæder os over, at projektet på den tidligere Thomas B. Thriges Gade ikke har vist sig at medføre den trafikale eller bymæssige dommedag, som modstanderne spåede for fire år siden. Der er hverken opstået trafikalt ragnarok, butikkernes massedød eller bylivets undergang. Det var ellers et gennemgående tema i den kommunale valgkamp for fire år siden. Nu troede vi aldrig på dommedagsforudsigelserne, så vi behøver ikke forklare så så meget. Men vi må jo antage, at de politikere, der for fire år siden bildte vælgerne ind, at dommedag var nær, nu bruger dette års valgkamp på at reflektere over, hvorfor de tog fejl, sagde Kristian Guldfeldt.

Ved det seneste valg fik Konservative tre mandater, mens Venstre fik otte. Ved valget i 2009 var styrkeforholdet lige omvendt. Syv mandater til Konservative og fire til Venstre.

Se hele byrådsmødet her

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune