Anmeldelse

69-årige Annisette Koppel lyder umiskendeligt som Annisette Koppel på The Savage Rose' nyestefødte barn "Homeless". Så stemmen er ikke hjemløs, den føler sig hjemme og er stadig uovertruffen belagt med skysovs og sjæl.

Den melankolske "Homeless" drejer sig kun om i alt ni kompositioner, "der udtrykker den ulykkelige tilstand, der har været present i de sidste mange års historiske udvikling", kan man forvisse sig om i presseskrivelsen.

Ganske sagte, smukt åbner pladen med titelmelodien. Og "Homeless" er en lille fin ballade med basunindgang og raslende trommer. "I'm homeless now. Home-less is my song ...", synger hovedrolleindehaveren Annisette med en inciterende følelse i stemmen, så vi helt ærligt tror hende.

Det bliver stille i "We Go On", hvis omkvæd omkranser sangen - "We go on, we go on, we go on ...", og sådan bliver det ved.

I gospel-fængende "Woman" er Annisette både blid, blød og rå, og det er nok pladens mest radiovenlige nummer sammen med den waltz-agtige "Darling Dear". "Herassing" er en hurtigt-sunket reggae-pastiche, mens "Exit" er et lille underligt misk-mask-intermezzo af trommer, tromboner og forvirrende virvar, der vel dårligt kan kaldes et nummer - og vel dårligt bør være på værket.

Det siger sig selv, at The Savage Rose fra de formative år ikke længere er The Savage Rose i dag. Ungdomsoprøret er ovre, Iphone-generationen er selvoptaget og "Dear Little Mother" ville aldrig få samme gennemslagskraft i dag, som dengang der var tid til at fordybe sig i andet end staffage i metermål. Men Koppel-ånden føres fornemt videre af Annisettes dragende stemme. Blot vil "Homeless" ikke stå tilbage som et standardværk i rosens navn. Dertil føler den sig for hjemme og for sikker.

"Homeless", The Savage Rose, Target Records, er udkommet.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.