Det store tag-selv-bord

Søren Pape Poulsen (K) vil have tre ministerier på banen, efter avisen Danmark har afdækket, hvordan virksomheder opbygger kæmpe skattegæld for så at gå konkurs med et brag.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er klar til at ramme konkursryttere med ny, strammere lovgivning.

Det siger ministeren efter at have læst avisen Danmarks artikelserie Det store tag-selv-bord, der afdækker, hvordan skifteretter og kuratorer mistænker ufine virksomhedsejere landet over i at opbygge massiv gæld til Skat. Når jorden langt om længe begynder at brænde, så går firmaet konkurs, og tilbage står Skat og de andre kreditorer med en lang næse. 

- Allerede da jeg læser den første artikel, beder jeg mine embedsfolk om at sætte sig ind i sagen, fortæller Søren Pape Poulsen til avisen Danmark.

Næste skridt bliver ifølge ministeren at få samlet en hurtigt arbejdende gruppe på tværs af Justits-, Skatte- og Erhvervsministeriet.

- Nu må vi i første omgang få afklaret, hvem der har ansvaret for hvad, og så må vi komme med et modsvar. Og det bliver i form af ny lovgivning på området, tør jeg godt sige allerede nu, selv om det ærgrer mig, for det vil gøre det mere besværligt for alle de hæderlige erhvervsdrivende, siger Søren Pape Poulsen til avisen Danmark. 

 

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
8
Her er dommen over konkurskongen Bryan Göddert

Her er dommen over konkurskongen Bryan Göddert

Anklager: Konkurskongen skal have et års fængsel

Anklager: Konkurskongen skal have et års fængsel

Erhvervsminister: Konkurskonge må ikke gemme sig bag sine børn

Erhvervsminister: Konkurskonge må ikke gemme sig bag sine børn