Vejdirektoratet giver topkarakterer til både bilister og anlægget efter to dage med venstrekørsel ved tilkørslen mellem E20 og Assensvej i Odense SV.

Lidt kriller i maven er der, når man for første gang i Danmark åbner for et nyt trafikanlæg, som lader bilisterne køre i venstre side.

Det erkender Annette Jørgensen, der er projektleder på landets første såkaldte ruderanlæg. Det gik dog præcist, som hun og Vejdirektoratet havde forventet:

- Det er gået rigtigt fint, så det nye anlæg får høje karakterer fra os i Vejdirektoratet, siger hun.

Annette Jørgensen var selv til stede både på åbningsdagen søndag og igen mandag for at holde øje med det hele. Og det virkede, som om bilisterne også gav gode karakterer til nyskabelsen:

- Der var i hvert fald mange, der vinkede og gav thumbs up til os, der stod i vores grønne jakker, siger hun.

Mandag ved fyraftenstid har der været meldinger om lidt kø, men Annette Jørgensen mener ikke, at det skyldtes det nye anlæg.

Se hvordan venstrekørslen foregår her.

Anlæg til 26 millioner

Det nye tilkørselsanlæg til motorvejen fra Assensvej i Odense SV (afkørsel 52) er et såkaldt dynamisk ruderanlæg efter amerikansk inspiration. Ideen er, at trafikken bytter vejbane på broen over motorvejen. På den måde sikres konfliktfri venstresving ned på motorvejen og samtidig skabes bedre plads til bilisterne i alle retninger.

- Det er jo for at gøre det lettere at komme frem, at mindske køen for venstresvingende bilister og dermed minimere risikoen for uheld, siger Annette Jørgensen.

Vejdirektoratet følger fortsat nyskabelsen til 26,4 millioner kroner tæt. Sidst på året begynder de at lave målinger, som skal vise, om det nu også virker efter hensigten.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle
5
Video: Første danske venstrekørsel: Sådan foregår det

Video: Første danske venstrekørsel: Sådan foregår det

12
Vejarbejdet er slut: Danmarkspremiere på venstrekørsel i Odense

Vejarbejdet er slut: Danmarkspremiere på venstrekørsel i Odense

E20 ved Odense: Nu åbnes for frakørsel ved vejarbejde

E20 ved Odense: Nu åbnes for frakørsel ved vejarbejde