Tænk at man kan gå fra ikke at kunne slå et søm i og så til at være medbygger på sit eget sommerhus i løbet af et par år. Men det kunne præst Jette Holm Rosendal, der i sommer rykkede ind i sit træsommerhus bygget af bæredygtige materialer på en naturgrund lidt uden for Falsled. 

Jeg nærer næsegrus beundring for dem, der ved deres fulde fem kaster sig ud i at lære nye færdigheder. Fordi de har troen.

Inspirationen til at opføre et sommerhus i bæredygtige materialer har hun fra Signe Wenneberg. Forfatteren og journalisten har også været igennem en mental forandringsproces, så hun i dag er en af landets største fortalere for bæredygtighed. Udgangspunktet er det nære, nemlig ens egen base. Signe Wenneberg opførte for nogle år siden verdens første FSC-certificerede træhus på pæle i samarbejde med FSC Danmark, der står for udbredelsen af FSC-mærket. Det mærke gives kun til produkter af træ og papir, der kommer fra bæredygtige skove. Hensigten med at bygge et hus i bæredygtigt træ var at vise, at det kan lade sig gøre og ikke blot er en utopi. At grønne tanker ikke er umodne.

Forandring begynder som bekendt med dig selv. Og hvor bæredygtighed for Jette Holm Rosendal tidligere handlede om miljøbeskyttelse og affaldssortering, så var Signe Wennebergs "Brombærhuset" og ikke mindst hendes bog om opførelsen af huset det, der gjorde, at den ene grønne tanke tog den anden.

Nu sidder Jette Holm Rosendal i "Kærnehuset" med den erfaring, at tro både kan flytte bjerge og også betyder helt konkret, at man kan lære at slå søm i.

Læs side

 

 

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.