Planer om at genåbne Franck A. får minderne frem. Når folk kom hjem til Odense til højtiderne - f. eks. jul - var det her, man mødtes med de gamle venner og blev opdateret på kærester, familie og job.

Der var ingen mobiler, der var ikke Facebook men der var Franck A. Skulle du møde nogle af de gamle venner i Odense, så var det her, man søgte hen. Juleaftensdag var en af de helt store træffedage, hvor alle fortabte og hjemvendte odenseanere rundede Franck A for at tjekke op på begivenhederne i byen.

Ulrik Pedersen, i dag 53 år, er en af dem, der klapper i hænderne over, at Franck A. ser ud til at blive genoplivet.

- Jeg kan være lidt bekymret over, hvad de vil lave. Anno 2017 med DJ og dans. Det lyder ikke helt rigtigt, siger han.

Han fik Franck A. ind med cola efter skolemælken. Forstået på den måde, at det var her nogle af de frækkeste knægte rendte hen efter skoletid for at se, om der var nogle kendte i byen og om der vankede en sodavand.

Pas på caféhalløj

Senere da han var 16-17 år var det ikke så svært at få en bajer. Næsten altid serveret i flaske og langet hen på bordet af Holger, Kaj eller Adrian. Nogle af de legendariske tjenerprofiler.

- Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det vil blive et kæmpehit, hvis man kan ramme nok af stilen fra dengang før Franck A. blev lavet om og senere blev til Jensens Bøfhus. Det rigtige gamle Franck A. Tilsat ikke for meget af det nyeste caféhalløj. Helt kan man ikke ramme stilen, og den bortførte,oprindelige vagthund Tobias finder de nok heller aldrig, siger Ulrik Pedersen.

Han har en lang karriere i badmintonens verden. Dels som Fynsmester en snes gange, Danmarksmester og uofficiel Europamester i double med Mark Christiansen. Sporten førte over i Radio Voice, lokaltv, DR og i dag arbejder Ulrik Pedersen mest i badmintonverdenen. Han var med i 2014, da Danmark afviklede VM i København, og han er aktiv i OBK.

Byens Bar

- Franck A. var tilholdsstedet, som alle vendt tilbage til. Det var her man traf Gud-og-hvermand. De har stenhuset i Aalborg, Hviids i København og vi havde Franck A. For nogle turister var der de to A'er. Francks og HC's, fortæller han.

Det var den forklaring, han engang fik af Bill Cosbys far, da han besøgte stedet og var flink til at give omgange. Til jul og andre højtider, hvor ekspatrierede odenseanere var hjemme og lidt tøvende overfor, hvad der var sket i byen, skulle man ind på Franck A.

- Til jul har jeg hilst på alle sportsstjernerne fra byen, og skuespilleren Ulrik Thomsen var også fast nogle år. Da OB vandt pokalfinalen 2-0 over Aalborg i idrætsparken, startede festen i Odense på Franck A. Jeg var med spillerbussen fra København, og vi kørte ind gennem gågaden og parkerede foran Franck A. og en rød løber. Der var modtagelse her, inden festen fortsatte i Ådalen, fortæller UIrik Pedersen.

Han kan stadig få mundvandet til at løbe ved tanken om friturestegt camembert, aspargessuppe, champignon og mørbrad i fløde eller den berømte store pariserbøf. Serveret på hvide duge i herregårdsstuen.

- Der var ingen Facebook og ingen mobiler. Men man kunne låne telefonboksen, og det var muligt at modtage diskrete opkald, som tjenerne kom og hviskede folk i øret, fortæller han.

Telefonboksen behøver de ikke at geninstallere. Men hvis det stod til Ulrik Pedersen, så skulle man gøre alt for at geninstallere the spirit from Franck A's place. Byens Bar.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.

Mere om emnet

Se alle
1
Pres på: Det nye Franck A åbner i næste uge

Pres på: Det nye Franck A åbner i næste uge

Makkerpar bag det nye Franck A: - Vi gør det ikke af pladderromantiske grunde eller nostalgi

Makkerpar bag det nye Franck A: - Vi gør det ikke af pladderromantiske grunde eller nostalgi

Fortidens Frank og en uønsket fabrik

Fortidens Frank og en uønsket fabrik