Musik: Der bliver for første gang tale om akustiske koncerter med gæstemusikere, når Folkeklubben, der kalder sig landets travleste orkester, tager på forårsturné og blandt andet spiller i Odeon i Odense 31. marts. Bandet offentliggjorde sin turnéplan 15. september.

- Det vil blive nogle helt unikke aftner, markant anderledes end de koncerter vi har spillet uafbrudt i de seneste seks år, siger bandet i en pressemeddelelse.

- Det akustiske format og udvidelsen af bandet med flere musikere tvinger os til at gentænke sangene og det musikalske univers i nogle rammer, der kalder på fordybelse - og historiefortælling.

Folkeklubbens seneste album "Slå Flint!" fra august 2016 gik direkte ind som nummer et på den danske albumhitliste, og avisens anmelder Lars Krejberg skrev blandt andet: "Folkeklubben er tro mod sin dragende, skæve skjaldekurs." Albummet blev af musikmagasinet GAFFA kåret som årets danske udgivelse, og det er disse sange - plus tidligere hits - bandet medbringer til "En akustisk aften i Folkeklubben".

Folkeklubben består af Kjartan Arngrim, Rasmus Jusjong og Rasmus Dall. Orkesteret har navn efter den første danske folk-plade "En aften i Folkeklubben" fra 1965 med Povl Dissing, Cæsar og Per Dich.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.