Søndag åbner Danmarks første ruderanlæg ved den nye afkørsel 52 mellem E20 og Assensvej.

Køer, trængsel og lange omveje. Det er, hvad trafikanterne på Assensvej har lagt ryg til i løbet af de sidste to måneder, men på søndag er slut. For da åbner Vejdirektoratet den nye til- og frakørsel 52 ved Odense SV.

Der er tale om Danmarks første ruderanlæg, og dermed et helt nyt princip for, hvordan man fletter trafikken sammen i afkørslen.

Ideen er hentet i bilernes land nummer et. Det er udviklet i USA, hvor ruderanlæggene har været en succes i flere år. Kort fortalt går princippet ud på, at trafiken skifter bane i krydset hen over motorvejen.

Manøvren gør det lettere at foretage venstresving ned mod motorvejen, og samtidig bliver der bedre plads til at afvikle trafikken i alle retninger.

Klar til tredje spor

- Det nye rampekrydsanlæg vil ligeledes kunne håndtere en eventuel fremtidig udvidelse af motorvejen syd om Odense.

Det siger Annette Jørgensen, der er projektleder i Vejdirektoratet. Og hun er ikke i tvivl om, at trafikanterne får stor gavn af den nye trafikløsning.

Også fra politisk hold er der opmærksomhed om Vejdirektoratets seneste projekt. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen lægger i bogstaveligste forstand vejen forbi, for at prøvekøre det nye anlæg. Det gør han mandag den 18. september.

Mere om emnet

Se alle
3
Thumbs up: Fynsk venstrekørsel går glat

Thumbs up: Fynsk venstrekørsel går glat

5
Video: Første danske venstrekørsel: Sådan foregår det

Video: Første danske venstrekørsel: Sådan foregår det

E20 ved Odense: Nu åbnes for frakørsel ved vejarbejde

E20 ved Odense: Nu åbnes for frakørsel ved vejarbejde