OPDATERET torsdag klokken 6.25

En tysk kitesurfer er kommet voldsomt til skade under surfing ved Bogense. Torsdag morgen har Fyns Politi ikke nyt at fortælle om mandens tilstand.

Onsdag eftermiddag er en tysk kitesurfer kommet alvorligt til skade ved badestranden vest for marinaen i Bogense.

Klokken 15.31 gik en alarm, der først lød på drukneulykke. Men da Beredskab Fyn kom frem, viste det sig, at det handlede om 29-årig mandlig tysker, som var kommet på gal kurs, da han var ude for at kitesurfe med tre venner.

- Hans tilstand er kritisk. Han har ramt stensætningen ved stranden og er blevet slået bevidstløs, fortæller indsatsleder fra Fyns Politi Bjarne Puggaard.

Læsioner i hovedet

Indsatslederen fortæller, at den tyske surfer har læsioner i hovedet fra det voldsomme sammenstød med stensætningen i vandet.

Det var surferens venner, som opdagede, at han kom galt af sted, og de skyndte sig at få ham trukket op på land. Da ambulancefolkene kom frem, bar de ham i hast op til den parkerede ambulance, hvor man intuberede ham. Det betyder, at der blev ført et rør ned i hans luftrør for at sikre fri luftvej.

Efterfølgende blev den endnu bevidstløse mand kørt til OUH, men ambulancen måtte kæmpe med at bakke hele vejen tilbage af den snævre mole langs marinaen, mens hans chokerede venner gik omkring og samlede resterne af surferudstyret sammen.

Præcist hvordan ulykken er sket, kan Fyns Politi ikke oplyse endnu.

- Vi ved ikke, om de er sprunget over stensætningerne, men det er en mulighed, fortæller Bjarne Puggaard.

Kitesurfing er en form for surfing, hvor man bliver trukket rundt på vandet af en stor drage. Vandet omkring badestranden ved Bogense er et populært sted at kitesurfe, fordi det ofte blæser, og fordi vandet ikke er så dybt i området.

Læs også: Underviser i kitesurfing advarer om at surfe i fralandsvind, som tyskeren gjorde.

Torsdag morgen havde politiet ikke noget nyt om mandens tilstand.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
2
Underviser i kitesurfing: Meget farligt at surfe i fralandsvind

Underviser i kitesurfing: Meget farligt at surfe i fralandsvind