Den fynske musiker tager på soloturné i efteråret. Hun optræder i fødebyen Nyborg, i Skårup og i Odense.

Signe Svendsen har stået på de fleste af landets spillesteder med sit faste band gennem årene. Nu indtager hun scenerne solo for allerførste gang.

- Man har en særlig pagt med publikum, når man står alene på scenen. Det er som om, man kommer tættere på. Både publikum og på sangene. Der er ikke noget lir at skjule sig bag, til gengæld får jeg mulighed for at spille sangene på en helt ny måde og bruge meget mere tid på fortællingerne. Og så skal man jo være hamrende nærværende, når man er alene med sit publikum. Det glæder jeg mig til, siger Signe Svendsen.

Hun udgav sit tredje album "Rift" sidste år. Det indeholder blandt andet singlen "Strejfer". Albummet udløste en nominering til Danish Folk Music Award 2016 og både forår, sommer og efterår tog Signe Svendsen og bandet med på tour rundt i landet.

- Det har været vildt at give folk den fulde pakke hele sidste år, men som med alt andet er det vekselvirkningen, der gør det hele interessant. Nu hvor jeg skal stå alene på scenen, er det nogle helt andre virkemidler, der duer. Jeg har arbejdet mig frem til en anden lyd og nogle nye arrangementer af sangene. Det bliver virkelig spændende at spille dem for publikum, siger Signe Svendsen.

At stå alene på scenen mestrer Niels Hausgaard, som hun igen har været på turné med for at bakke op på en håndfuld sange. Deres samarbejde strækker sig over et helt årti. 

- Det er klart, at jeg har lært meget af Niels. Jeg har siddet på scenen med ham flere hundrede gange. Han har om nogen taget sin del soloturnéer, og jeg ved, at det er dér, han har skabt det nære forhold til sit publikum. Det har været en stor inspiration for mig, siger Signe Svendsen.

Hun optræder 20. oktober i Kino Vino i Nyborg, 10. november i Musikforsyningen Skårup og 12. november på Teater 95B i Odense.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.