Kuling med vindstød af stormstyrke kan onsdag eftermiddag ramme Fyn, varsler DMI. I det sydfynske øhav kan der komme stærk storm med vindstød op til 30 meter i sekundet.

Det er især Sydfyn og det sydfynske øhav, der kan blive ramt af voldsomt blæsevejr onsdag eftermiddag og aften med vindstød med styrke af stærk storm, varsler DMI.

Over land kommer vindstødene til at holde sig omkring 25 meter i sekundet, der betegnes som storm, mens det sydfynske øhav kan forvente vindstød af stærk storm sent på eftermiddagen og om aftenen. Sådan lyder meldingen fra vagtchef ved DMI, Martin Lindberg.

- Onsdag formiddag vil vinden tiltage fra syd, og der er vindstød op til 22 meter i sekundet allerede sent onsdag formiddag, men det værste kommer senere, når vinden går over i sydvest om eftermiddagen, siger han.

Det er især over havet syd for Fyn, vinden tager til. Her er der risko for vindstød af stærk storm, der betegner vindstyrke af 28,5 til 32,6 meter i sekundet.

- Det værste er over hav i det sydfynske øhav, hvor vi har en prognose på 27 meter per sekund. Der er risiko for op til 30 meter per sekund i en overgang, men det er stadig usikkert, hvor meget det bliver, siger Martin Lindberg.

Vandstanden falder

Den sydvestlige vindretning betyder, at det voldsomme vejr ikke kommer til at få stor betydning for vandstanden omkring Fyn.

- For Fyn er der ikke nogen store udsving, vinden er sydvestlig, og vandstanden bliver lavere end normalt, når lavtrykket passerer fra onsdag aften og natten til torsdag. Ifølge min prognosemodel vil vandet falde cirka en halv meter natten til torsdag på grund af det ret dybe lavtryk, der passerer, og de kraftige vinde, siger Martin Lindberg.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Rammer i aften: Vindstød af stormstyrke kan lukke Svendborgsundbroen

Rammer i aften: Vindstød af stormstyrke kan lukke Svendborgsundbroen

Svendborgsundbroen: Risikerer lukning og vindfølsomme køretøjer frarådes

Svendborgsundbroen: Risikerer lukning og vindfølsomme køretøjer frarådes

Voldsomt vejr: Løbsledelse afgør, om cykelløb gennemføres

Voldsomt vejr: Løbsledelse afgør, om cykelløb gennemføres