Tirsdag samles efterforskerne hos Fyns Politi i sagen om stenkastet fra Spedsbjergvej-broen i lørdags. Lige nu efterforskes der bredt, men undersøgelser af stenen, teleoplysninger og et ukendt es i ærmet kan sammen med tip fra befolkningen lede politiet til gerningsmanden.

En eller flere personer havde til hensigt at dræbe, da der lørdag nat klokken tre blev kastet en natursten på knap 40 kg fra motorvejsbroen ved Spedsbjergvej vest for Odense. Det er Fyns Politis udgangspunkt i sagen, der vækker minder om drabet på en tysk kvinde for godt et år siden. Og der kan være tale om samme gerningsmand eller gerningsmænd, fortæller politikommissær Finn Wegner:

- Det vil vi ikke afvise, og det er en tanke, der har strejfet os, fordi der er så mange lighedspunkter. Men det kan også være nogen, der gerne vil have, at det skal se sådan ud. Vi er nødt til at holde alle muligheder åbne for ikke at overse noget, og derfor efterforsker vi bredt. Og vi vil meget gerne høre fra folk, der har set noget eller været i området.

- Har I lavet en profil af gerningsmanden eller -mændene?

Nej. Det går vi og gør i hovederne. Og vi er godt klar over, at der skal en vis styrke til for at håndtere sådan en sten, og at man skal være forholdsvis kold og kynisk for at gøre det. Men en egentlig gerningsmandsprofil har vi ikke.

Teleoplysninger indhentet

- Hvilke spor har I at gå efter i forhold til stenkastet i denne weekend?

- Vi har sikret nogle spor på gerningsstedet. Vi har stenen, som skal sendes til undersøgelse. Og så har vi forespørgsler hos hyrevogne, busser og så videre. Og så gennemgår vi alle henvendelser fra folk, der ringer ind med observationer.

- Hvornår får I svar på undersøgelserne af stenen?

Det plejer at tage omkring et par uger. Men det er klart, at denne sag vil blive prioriteret, så vi kan få den her uskik stoppet.

- Jeg kan se, at både Telia-Telenor og TDC har master i nærheden af broen. Har I indhentet teleoplysninger?

Ja, og det har vi også gang i.

- Også de udvidede teleoplysninger, hvor I kan se, hvem der har været i området?

Ja. Vi har også lidt mere, men det vil jeg ikke fortælle dig om. Vi bliver nødt til at holde noget af det tæt til kroppen.

- Der var også et tidligere tilfælde fra Langesøvej i februar 2016, hvor der blev kastet en flise ned fra broen. Er det noget, I kæder sammen med de to andre sager?

Vi holder et efterforskningsmøde i morgen, og medarbejderen, der har siddet med den gamle sag, deltager selvfølgelig også. Så skal vi have samlet op på alle henvendelserne og lagt en plan for, hvordan vi angriber den her sag og hvor mange, der skal arbejde på den. I dag har vi hevet folk ud fra andre ting, for det her har førsteprioritet, så vi ikke mister noget i starten.

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte Fyns Politi på tlf. 114.

  • Lars Krejberg

    Af:

Mere om emnet

Se alle
8
Stenkast på E20: Politiet lukkede Fynske Motorvej i flere timer

Stenkast på E20: Politiet lukkede Fynske Motorvej i flere timer

1
Stenkastersag: Dåse med snustobak kan fælde gerningsmand

Stenkastersag: Dåse med snustobak kan fælde gerningsmand

Fyns Politi om de to sager med stenkast: - Vi tror, det er de samme, der står bag

Fyns Politi om de to sager med stenkast: - Vi tror, det er de samme, der står bag