Det prisvindende, neoklassiske, folk-postrock-orkester Afenginn optræder på Dexter i Odense 15. september og Harders i Svendborg 29. september.

Bandet Afenginn har modtaget et hav af priser og turneret over det meste af kloden med dets originale og grænseløse musik. I efteråret er det ni personer store ensemble på turné i Danmark og kommer i den forbindelse forbi Dexter i Odense og Harders i Svendborg med gruppens seneste album "OPUS", der er blevet udråbt til et mesterværk i flere anmeldelser.

Blandt andet skrev Gaffa: "Med albummet viser Afenginn, at det er ét af de mest originale og modige orkestre på den danske scene. Dobbeltalbummet, der er bygget op som en klassisk symfoni, viser et spillevende og virtuost band, der uden angst kaster sig ud i grænseløs musikalsk udfoldelse".

- Jeg ønskede, at temaerne og de forskellige elementer skulle hænge sammen og være forbundne. Jeg kunne dykke ind i denne boble og forbinde denne harmoniske sekvens. Alt musikalsk materiale bruges og genanvendes på forskellige måder. Alle melodier, harmonier og rytmer, siger komponist og bandleder Kim Nyberg.

2017 har i det hele taget været skelsættende for Afenginn med hele fire DMA-statuetter, som bandet kan lægge til de i forvejen mange udmærkelser som blandt andet "Årets World Live Navn 2016" ved DMA, Dansk Musiker Forbunds Livepris 2015 og Carl Prisen 2017.

www.afenginn.dk

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.