Det britiske rockband optræder for første gang i 18 år i Danmark til Heartland Festival 2018.

For første gang siden 2000 optræder det britiske rockband The The i Danmark, når det gæster Heartland Festival 2018.

Der har været forholdsvis stille om bandet i 15 år, men i foråret fik man de første antydninger af, at der stadig var liv i bandet, da forsanger Matt Johnson samlede tropperne og i anledning af "Record Store Day" udgav singlen "You Can't Stop What's Coming". Sangen er en hyldest til Matts bror, Andrew "Andy Dog" Johnson, der gik bort i januar 2016.

Singlen blev skrevet til dokumentarfilmen "The Inertia Variations", der handler om Matts radioprojekt, "Radio Cineola". På det nye nummer har Matt Johnson teamet op med nogle tidligere bandmedlemmer: Zeke Manyika på percussion, James Eller på bas og den tidligere The Smith-guitarist Johnny Marr på guitar. Hvilken konstellation, man kan opleve Matt Johnson og The The i næste sommer, er endnu uklart, men sikkert er det, at gæsterne på Heartland Festival kan glæde sig til at opleve en karismatisk sanger med masser på hjerte.

The The har blandt andet skrevet sangene "The Beat(en) Generation", "Dogs of Lust" og naturligvis "Heartland", som Matt Johnson tidligere har omtalt som "formentlig den bedste sang, jeg har skrevet." Den er selvskrevet til festivalen på Egeskov Slot.

The The er første navn på programmet til den tredje udgave af Heartland Festival, der foregår torsdag 31. maj til og med lørdag den 2. juni 2018.

 

 

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.