Debat: Flere penge i de fynske lommer
Af: Jane Heitmann, medlem af Folketinget for Venstre

Læserbrev: Venstre gik i 2015 til valg på, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde. Der skal være en mærkbar gevinst i kroner og ører ved at stå op hver dag og passe sit job. For mig er det afgørende, at den mor eller far, som hver dag bidrager til vores fælles velfærd og skaber vækst og omsætning i vores samfund, også kan mærke, at anstrengelserne lønner sig. Nu leverer regeringen igen på valgløfterne og har netop fremlagt forslag til jobreformens fase II, hvor skatterne på arbejde sænkes.

Med et særligt jobfradrag for de lavestlønnede, et loft over beskæftigelsesfradraget, der forhøjes og fjernes, og en hurtigere indfasning af den allerede aftalte forhøjelse af topskattegrænsen vil vi sikre, at fynboerne får lov til at beholde flere af deres egne penge. Det er penge, som kan bruges på det, der betyder noget for den enkelte eller for familien. Det kalder jeg nær velfærd.

Og det går godt i Danmark. Alene på Fyn er der kommet 3742 flere lønmodtagere fra 2. kvartal 2015 og til 1. kvartal 2017. Flere er nu med til at bidrage til den fælles velfærd. Jeg har en ambition om at forlænge det opsving som Danmark er i. Det kræver, at vi sikrer flere hænder.

Også på Fyn er der brug for, at endnu flere rykker sig fra offentlig forsørgelse til et aktivt liv på arbejdsmarkedet. Flere skal være en del af det arbejdende fællesskab, så trængte fynske kommuner kan få glæde af et øget skattegrundlag frem for at betale offentlige ydelser.

Det kommer hele det fynske fællesskab til gode, at vi får bedre muligheder for at prioritere penge til skoler, børnehaver og en værdig pleje for vores ældre.

For mig er målet klart: Mere rimelighed, så hårdtarbejdende fynboer kan beholde lidt flere penge i deres egen lomme samtidig med, at vi fremtidssikrer vores fælles velfærd.