Debat: Vælt regeringen - naturligvis
Af: Jørgen Mejrup, Niels Juels Vej 36, Svendborg

Læserbrev: De ældre er endnu en gang blevet prügelknabe for en siddende regering. Når de ikke længere bidrager til samfundsøkonomien, skal de heller ikke belønnes, lyder et argument. Men de ældre som har forladt arbejdsmarkedet, har jo allerede bidraget og skabt grundlaget for landets velstand.

Hvorfor skal de så holdes udenfor, når kagen skal fordeles?

Regeringen har endnu ikke fundet ud af, hvor de mange milliarder kroner til skattelettelser skal komme fra, men mon dog ikke at de unge studerende, de ledige, de syge og "de gamle" må holde for igen, så direktørerne kan få deres Lamborghini'er hjulpet af afgiftslettelse. Afgiftslettelserne er et forsøg på omgåelse at topskattelettelserne, der, hvis de blev gennemført, ville tilgodese den rigeste del af befolkningen.

Stop al den snak om "lettelser".

De mange milliarder skal nok få ben at gå på, når landet skal forsørge bekvemmelighedsflygtninge, asylansøgere og de burkaklædte kvinder, som hverken kan, vil, eller må arbejde (for deres muslimske mænd).

Skattelettelser er jo bare en politisk bestemt ændring af fordelingen af samfundets indtægter. Men de er en illusion, fordi pengene i realiteten kun flyttes fra den ene kasse til den anden - man fodrer hunden med dens egen hale.

Borgerne kommer i sidste ende alligevel til at spytte ekstra i kassen, når lettelserne skal finansieres og skævhederne rettes op.

De ældre i Danmark repræsenterer knap 800.000 vælgere. De kan jo svare pænt igen og feje hele den nuværende regering ud af Folketinget.